Nikkilän keskusurheilukentän peruskorjaus on valmistunut

-Perusparannusten toteutuminen onnistuneesti on tarkistettu huolellisesti ennen vastaanottoa. Muun muassa pinnoitteen on käynyt tarkistamassa ulkopuolinen mittaustaho. Huomenna uusittu kenttä pääsee heti toden teolla käyttöön sipoolaisten koululaisten yleisurheilun koulumestaruuskilpailuissa, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Katriina Sahala.

Peruskorjaushankkeessa uusittiin yleisurheilusuorituspaikkojen kestopäällysteet, alusasfaltit ja rakennekerrokset. Myös juoksuratojen pintakuivatuskouru on uusittu. Suorituspaikat uusittiin nykyisten mitoitusten ja vaatimusten mukaisiksi.

Kuva: Paula Ropponen

Juoksuradat numeroituna Nikkilän keskusurheilukentällä.

Kaksi kiertävää juoksurataa lisää

Kentälle on rakennettu kaksi kiertävää juoksurataa lisää, kaarresädettä (36 metriä) ei muutettu. Takasuoralle rakennettiin lähtötasku juoksun pikamatkoja varten. Nyt peruskorjauksen jälkeen kentällä on kahdeksan kiertävää (400 metrin) juoksurataa sekä 8-rataiset pikajuoksusuorat (100 metriä ja 110 metriä) etu- ja takasuoralla. Vesieste sijaitsee heittosegmentissä juoksuratojen sisäpuolella.

Lisäksi kentällä on nyt kiekon- ja moukarinheittokehä ja -häkki, kuularinki, kaksi keihäänheittopaikkaa, seiväshyppypaikat (neljä seiväskuoppaa), korkeushyppypaikka sekä pituushyppy- ja kolmiloikkapaikat molempiin suuntiin. Peruskorjauksen huomioitiin myös esteetön kulku urheilukentälle. Kentän ympärille asennettiin 1,2 metriä korkea elementtiaita.

Kuva: Paula Ropponen

Nikkilän keskusurheilukenttä. Juoksuradat, hyppypaikka hiekalla.

Kenttää ympäröivät lehti- ja havupuut sekä päätyjen huonokuntoiset orapihlaja-aidat poistettiin remontin yhteydessä ja kentän läheisyyteen istutettiin uutta kasvillisuutta. Kasvillisuuden uusimisella on tarkoitus ennaltaehkäistä uudistetun yleisurheilukentän pinnan vaurioituminen sekä vähentää puista tulevaa muuta haittaa, muun muassa oksia ja lehtiä.

Keskusurheilukentän perusparannus maksoi 1 miljoonaa euroa. Kustannukset alittivat hieman budjetoidun 1,22 miljoonaa euroa.

Viimeksi muokattu 12.09.2023