Linja-autoalan lakko vaikuttaa koulukuljetuksiin ja joukkoliikenteeseen Sipoossa keskiviikkona 14.2. ja torstaina 15.2.

HSL tiedottaa lakon vaikutuksista HSL:n liikenteeseen verkkosivuillaan. Joukkoliikenteellä kulkevien oppilaiden huoltajat voivat seurata HSL:n verkkosivuilta, mitä vuoroja ajetaan. Jos normaalisti käytettävä vuoro ei kulje eikä bussilla pääse kouluun, huoltajan velvollisuus on järjestää oppilaan kuljetukset. Tiettävästi taksit eivät ole mukana lakossa, ja taksilla ajettavien koulukyytien ennakoidaan toimivan tavalliseen tapaan.

Huoltajat voivat hakea avustusta peruutusten aikana tehtyihin koulumatkoihin. Niille oppilaille, jotka eivät voineet käyttää linja-autoa koulumatkoihin peruutusten aikana, on mahdollista anoa korvausta huoltajan hoitamista kuljetuksista Wilman kautta.

Korvausta anotaan Wilmassa koulukuljetushakemuksella saattoavustuksen muodossa. Edellytyksenä on, että oppilaalla on voimassa oleva päätös siitä, että hänellä on oikeus koulukuljetukseen linja-autolla matkakortin muodossa.

Hakemukseen tulee täyttää myös huoltajan tilinumero ja lakon aikana ajetut kilometrit koulupäivittäin. Tilinumerolle on hakemuksessa oma kenttä, ajetut kilometrit voi kirjoittaa ”Kuljetuksen lisätietoja” -kenttään.

Korvaus huoltajan itse huolehtimasta kuljetuksesta lasketaan lapsikohtaisesti kilometrikorvauksena kodin ja koulun väliltä perustuen kulloinkin KELAn voimassa olevaan oman auton käytöstä maksettavaan korvaukseen. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä.

 

Viimeksi muokattu 13.02.2024