Kysely: Moni koki puistoruokailun ajankohdan ja ruokatarjonnan sopivaksi

Kyselyyn puistoruokailusta vastasi yhteensä 103 ihmistä. Nettikysely oli vastattavissa elo-syyskuussa. Kunta hyödyntää kyselyn vastauksia, kun puistoruokailun toimintaa kehitetään ja suunnitellaan jatkoa varten.

Useimmat (87 vastaajaa) katsoivat puistoruokailun olevan tarpeen myös elokuussa ennen koulujen alkua. Järjestettyä toimintaa lapsille ja nuorille puistoruokailun yhteyteen toivoi hieman yli puolet vastaajista (69 vastaajaa). Vastaajat toivoivat esimerkiksi pihaleikkejä, laulua ja pallopelejä. Ruuan osalta toivottiin muun muuassa ”perusruokaa”, hedelmä- tai leipälisuketta, lisää kasvisruokaa ja enemmän maidotonta ja gluteiinitonta ruokaa.

Järjestämispaikkoihin vastaajat ehdottivat enemmän pöytätilaa ja istumapaikkoja sekä katoksia suojaamaan sateelta ja antamaan varjoa. Vastauksissa toivottiin myös pysäköintialueita lähemmäs järjestämispaikkoja ja järjestämispaikkoja kyliin. Lisäksi toivottiin aikuisille mahdollisuutta ostaa ruoka-annoksia.

Maksuton puistoruokailu järjestettiin Sipoossa ensimmäistä kertaa viime kesänä koulujen kesälomien aikana 7.6.-6.8.2021 Söderkullassa Taasjärven kylätuvalla ja Nikkilässä Ratatuvalla. Maksuton lounas oli tarjolla kaikille alle 17-vuotiaille sipoolaisille lapsille ja nuorille arkipäivisin kello 11.30 −12.

 

Viimeksi muokattu 05.10.2021