Kuninkaantien työterveys muuttaa Sipoossa uusiin tiloihin

Kunnan Toimitilat -yksikkö on yhdessä Kuninkaantien työterveyden kanssa kartoittanut sopivia liiketiloja jo vuodesta 2020 lähtien. Yrityksen nykyiset tilat Jussaksentiellä Nikkilässä ovat olleet tovin aikaan työterveydelle liian pienet yrityksen palvelutarjonnan kasvettua. Lisäksi yrityksen nykyisiin tiloihin on tulossa putkiremontti, joka keskeyttäisi toiminnan liian pitkäksi aikaa.

Kunta omistaa uuden tilan

Lähtökohtana uusien korvaavien tilojen etsinnässä oli tilojen sopiva koko, hyvä sijainti, esteettömyys ja sisäilmaltaan puhtaat tilat.

-Työterveyden muuton vaikutukset kunnan henkilöstölle pyritään pitämään mahdollisimman pieninä. Työterveyden toiminnassa tullaan ottamaan huomioon Nikkilän ja Söderkullan välisen julkisen liikenteen aikataulut. Lisäksi työterveydessä hyödynnetään jo nyt laajasti puhelinpalvelua ja etäyhteyttä silloin kun se on tarkoituksenmukaista, henkilöstöpäällikkö Jan Rosenström kertoo.

Tilojen kartoitus aloitettiin yksityisillä markkinoilla olevista tiloista, koska kunnan omasta tilakannasta ei löytynyt tähän tarkoitukseen suoraan vapaata tilaa. Yksityisiltä tarjoajilta ei valitettavasti löytynyt kuitenkaan kriteereihin sopivaa tilaa ja jouduttiin miettimään vaihtoehtoista ratkaisua. Kunnan omistamat tilat käytiin uudelleen tarkalla seulalla läpi, jolloin huomio kiinnittyi isoon liiketilaan Söderkullassa. Tila osoittautui sopivaksi ja sijainniltaan hyväksi.

Kyseessä on Söderkullan torilla sijaitseva katutason liiketila, jossa on pysäköintialueet vieressä ja hyvät yhteydet myös julkisilla kulkuvälineillä. Lisäksi apteekin palvelut ovat hyvin lähellä, joka tuki myös päätöstä sijoittaa työterveys kyseiseen tilaan.

Tilassa on tällä hetkellä vuokralla neljä kauneudenhoito- ja hyvinvointialan yrittäjää. Toimitilat -yksikkö on joutunut irtisanomaan näiden yrittäjien vuokrasopimukset päättymään 31.12.2021. Pienyrittäjiä on neuvottu siitä, mistä he voivat hakea korvaavia liiketiloja toiminnalleen.

-Pyrimme tukemaan näitä yrittäjiä heille sopivien uusien tilojen löytämisessä, kertoo elinkeinopäällikkö Elina Duréault.

Kuninkaantien työterveys aloittaa oman toimintansa Söderkullassa keväällä 2022 tilojen remontoinnin jälkeen.

Kuninkaantien työterveys on liikelaitos, joka on perustettu Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan toimesta vuonna 2009. Sen omistaa Porvoon kaupunki. Toimipisteet sijaitsevat Porvoossa ja Sipoossa. Yritys tarjoaa työterveyshuollon palveluita Porvoon, Sipoon, Pornaisten ja Askolan alueella. Asiakkaina on vajaat 800 yritystä.

 

Viimeksi muokattu 02.09.2021