Keväällä kerätään roskia urakalla – Sipoon kunta on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Roskien keräämisen ohella kampanjalla pyritään vähentämään välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan ja saada ihmiset havahtumaan ympäröivien roskien määrään.

Voit osallistua kampanjaan keräämällä roskia ympäristöstäsi ja merkitsemällä keräämiesi roskapussillisten määrän yle.fi/miljoonaroskapussia -verkkosivulle Sipoon kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti kampanjan verkkosivuilla.

Kampanjaan osallistuaksesi voit kerätä roskia minkä tahansa kokoiseen roskapussiin, sillä roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pääasia on, että roskia kerätään.

Miljoona roskapussia -kampanjaan on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan yli 150 kuntaa ja kaupunkia.

Kunta tarjoaa jätesäkkejä roskien keruuseen

Sipoon kunta kannustaa kuntalaisia osallistumaan kampanjaan ja kantamaan kortensa kekoon siistimmän ympäristön puolesta. Kampanja-aikana kunnalla on tarjota halukkaille jätesäkkejä, joita voi noutaa kunnan SipooInfo-palvelupisteiltä Nikkilästä ja Söderkullasta

Puistoja ja leikkipaikkoja siistittäessä tulisi kerätyt roskat laittaa suoraan läheisiin kunnan omistamiin, yleisiin, roska-astioihin. Suurempien roskamäärien tapauksessa voi kunnan kanssa sopia erikseen roskien poiskuljettamisesta. Kunta sitoutuu tyhjentämään yleisiä roska-astioita tehostetusti kampanja-aikana.

Kampanjaan osallistuminen soveltuu erinomaisesti esimerkiksi koulu- ja päiväkotiryhmille, yhdistyksille ja paikallisille urheiluseuroille.

Kampanjaan ja roskien poiskuljettamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kunnanpuutarhuriin, Kari Ojamies, etunimi.sukunimi@sipoo.fi .

 

Viimeksi muokattu 18.04.2024