Kunnan coworking-tilat

Maistuuko etätyö kotona puulta? Haluaisitko silloin tällöin käyttää Sipoossa työtilaa, jossa pääsee työn ohessa vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa? Sipoon kunnan coworking-tilat ovat maksutta sipoolaisten käytettävissä. Työtilat sijaitsevat Söderkullan kartanon 2. kerroksessa (Söderkullantie 701, 01150 SÖDERKULLA). Tilat toimivat itsepalveluperiaatteella ja niitä voi käyttää arkisin klo 8–16. Niiden käyttäminen on ilmaista. Työskentelemään mahtuu kerrallaan noin 40 henkilöä. Paikkoja ei voi varata etukäteen.
 
Tarkoituksena on tarjota sipoolaisille käyttöön etätyöskentelyyn sopivat työtilat. Niissä voi tehdä töitä joko itsenäisesti ja/tai vapaasti muiden käyttäjien kanssa keskustellen. Kartanon työtilat mahdollistavat myös pienimuotoiset tapaamiset oman työn tai opintojen tukemiseksi. Äänieristettyjä kokous- tai puhelintiloja ei kuitenkaan ole, joten luottamuksellisten asioiden hoito tai puhelintyö ei siltä osin onnistu.
 
Kolme huonetta eri käyttötarpeisiin

Söderkullan kartanon Coworking-tilat koostuvat kolmesta eri huoneesta. Huone nimeltä Hansas on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn työpisteillä tai rennosti nojatuolilla töitä tehden. Kyseinen tila sopii rauhalliseen työskentelyyn. Tilan tunnistaa vihreästä sävymaailmasta.
 
Huoneet nimeltä Massby ja Lill-Massby ovat toiminnoiltaan melko samanlaiset. Niissä voi pitää sekä ryhmätapaamisia että työskennellä itsenäisesti. Huoneiden toteutuksessa on pyritty tukemaan kalusteratkaisujen kautta yhteisöllisyyttä. Tilat tunnistaa punaisesta ja turkoosista sävymaailmasta. Massbyssä on myös iso näyttö käytettävissä esimerkiksi Powerpoint -esityksiä varten. Molemmissa huoneissa on paikat alueen yrittäjien esitteille, joita saa telineisiin tuoda vapaasti.
 
Kartanon kuntalaisille avoimissa työtiloissa on pyritty huomioimaan työergonomia. Kaikki työpöydät ovat säädettäviä ja työtuoleja on monenlaisia. Läppärien ja tablettien käyttöön on tarjolla myös tukia sekä seisomiseen tasapainolautoja.
 
Käyttäjien eväitä varten on käytettävissä jääkaappi ja mikro. Tämän lisäksi käyttäjiä palvelee alakerrassa oleva kahvila, Söderkullan kakkukartano, aukioloaikojensa puitteissa. Tavaroiden säilytykseen on 2. kerroksen aulassa naulakko ja Massby -huoneessa lukolliset säilytyskaapit.
 
Tilojen ylläpidosta vastaa kunnan Toimitilat -yksikkö. Palautetta tiloista voi tarvittaessa lähettää osoitteeseen toimitilat@sipoo.fi.

TIEDOTE 13.3.2024:

Söderkullan kartanon coworking-tilojen muutokset käynnistymässä

Söderkullan kartanon coworking-tiloihin tehdään muutoksia kevään – kesän 2024 aikana. Muutoksia on päädytty tekemään tiloista saadun palautteen ja käyttöasteen takia. Muutoshankkeessa mm. hiljaisen työskentelyn ja vapaan keskustelun tilat tullaan erittämään toisistaan. Tilojen kokoja tullaan myös hieman pienentämään ja toimintoja selkeyttämään. Lisäksi tehdään uusi kokoustila kuntalaisille / yhdistyksille / yrityksille.

Muutoksien vaikutukset tilojen käyttöön

  • Tila 202 Hansas (vihreä huone) poistuu kokonaan käytöstä 1.4.2024 lähtien. Tilaan tehdään remonttia. Tilan toiminnot siirretään pysyvästi 3.kerrokseen. Uusi tila on käytössä 2.9.2024 alkaen ja siihen on sisäänkäynti heti hissiaulasta (Box). Uusi tila on tarkoitettu vain hiljaiseen työskentelyyn.
  • Tila 203 Massby poistuu käytöstä 1.5.2024 lähtien. Tila muutetaan kokoustilaksi. Kokoustila on varattavissa arviolta syksystä 2024 lähtien kunnan Timmi-järjestelmän kautta.
  • Tila 212 Lill-Massby pysyy käytössä kesäsulkuun saakka. Tilassa tehdään kuitenkin kalustusmuutoksia kevään aikana. Tästä voi muodostua väliaikaisesti meteliä ja häiriötä. Jokaisesta käynnistä ei ilmoiteta erikseen.

Coworking-tilojen kesäsulku 3.6. – 1.9.2024

Söderkullan kartanossa tehdään kesällä myös peruskorjausta 1.kerroksen WC- ja keittiötiloihin sekä pintaremonttia. Työt valmistuvat arviolta vuoden 2024 loppuun mennessä. Kyseisestä remontista ja coworking-tilojen muutostöistä johtuen coworking-tilojen kesäsulku on poikkeuksellisesti pidempi (3.6.-1.9.2024). Tällöin mikään coworking-tiloista ei ole käytössä. Coworking-tilat otetaan käyttöön 2.9.2024 lähtien, mutta tällöinkin voi vielä loppuvuoden ajan ilmetä meteliä ja häiriöitä alakerran remontin takia.


Lisätietoja:

Henna Salminen
Sipoon kunta / Toimitilat
Puhelin 050 383 0793
henna.salminen@sipoo.fi