Vesiliittymän omistajanvaihdos tai uusi vuokralainen

Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, nykyisen omistajan tulee tehdä vesilaitokselle kirjallinen ilmoitus kiinteistön luovutuksesta.

Kiinteistön myyjältä tarvitaan mittarilukema luovutuspäivältä sekä osoite mihin loppulasku lähetetään.

Jos kiinteistöllä on useampia omistajia, on kaikkien allekirjoitettava sopimus, tai mukaan on liitettävä valtakirja. Jos kiinteistön omistaja on yhtiö, mukaan on liitettävä kaupparekisteriote, josta selviää allekirjoitusoikeus.

Vuokralaisen vesimaksut:

Kiinteistön vesihuoltosopimus pysyy aina kiinteistön omistajan nimissä, ja kiinteistön omistaja vastaa loppukädessä siitä, että sopimusehtoja noudatetaan.

Mikäli kuitenkin halutaan, että kiinteistön vesilaskut postitetaan vuokralaisen nimellä, vesilaitokselle ilmoitetaan kirjallisesti vuokralaisen nimi, muuttopäivä sekä vesimittarilukema vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Ilmoituksen tekee kiinteistön omistaja tai se taho, jonka nimissä vesihuoltosopimus on.

Ilmoituksen voi tehdä joko sähköpostitse vesilaitos@sipoo.fi tai sipoo.fi verkkosivujen Oma asioinnin kautta (vaatii tunnistautumisen).

Toimi näin

Suosittelemme, että sekä myyjä että uusi omistaja lukevat yhdessä vesimittarilukeman, joka ilmoitetaan vesilaitokselle. Myyjä saa tämän lukeman perusteella loppulaskun. Myös uuden omistajan laskutus alkaa ilmoitetusta päivämäärästä ja lukemasta.

Uusi omistaja toimittaa vesilaitokselle myös kopion kauppakirjasta tai lainhuudosta, jonka jälkeen hänelle lähetetään liittymis- ja käyttösopimus allekirjoitettavaksi joko postitse tai sähköisesti. Kiinteistön uusi omistaja allekirjoittaa sopimuksen.

Voit tehdä ilmoituksen Sipoon Vedelle kiinteistön omistajan vaihdoksesta Oma asiointi -palvelussa. Valitse "Sipoon Vesi" ja sieltä "Ilmoitus Sipoon Vedelle kiinteistön omistajan vaihdoksesta".

Verkkoasiointi