Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanhan osan korjaushanke

Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanha osa on saavuttanut teknisen käyttöikänsä. Korjaustöiden johdosta Akuutti- ja kuntoutusosaston sekä Sateenkaaren osasto siirtyvät väistötiloihin Mäntsälään noin 12 kuukaudeksi. Sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi väistötiloihin siirtymistä varten tehtävät toimenpiteet ja järjestelyt kokouksessaan 30.3.2022.

Sipoon kunta tulee järjestämään väistötiloihin maksuttoman bussikuljetuksen kolme kertaa päivässä, viikon jokaisena päivänä.

Saneeraus- ja muutostöissä tullaan muun muassa uusimaan pintoja ja saniteettitiloja. Talotekniikan osalta uudistuksia tehdään muun muassa sähköihin, vesi- ja viemärijärjestelmiin. Korjaustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2022.

Toimitilat siirtyvät Mäntsälän osoitteeseen Kaakkumäentie 1–3.

 

 

Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanhempi osa saneerataan

Sipoon kunta remontoi Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman vanhemman osan. Laaja korjaushanke on alkamassa aikaisintaan kesäkuun 2022 alkupuolella ja se siirtää Akuutti- ja kuntoutusosaston sekä Sateenkaaren osastopalvelut väistötiloihin.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti hyväksyä väistötilojen järjestelyt Mäntsälään. Tehdyssä väistötilakartoituksen perusteella Mäntsälässä sijaitsevat osastotilat osoittautuivat tilojen toimivuuden ja muunneltavuuden, sijainnin, saavutettavuuden sekä kustannusten osalta sopivimmaksi tilapäisratkaisuksi. Osastotilat osoitteessa Kaakkumäentie 1–3 omistaa Mäntsälän kunta ja Sipoo saa tiloista käyttöönsä ainakin koko toisen kerroksen sekä osan kolmannen kerroksen tiloista.

Terveysaseman vanhemman osan korjaushankkeessa nykyisten tilojen puutteet korjataan vastaamaan paremmin asiakkaiden ja henkilökunnan tämän päivän tarpeita ja vaatimuksia. Osastoilla toteutettavat laajat saneeraus- ja muutostyöt sisältävät muun muassa lattiapintojen, märkätilojen ja valaistuksen uusimista sekä muutoksia tilojen talotekniikkaan ja rakennusautomaatioon. Korjaustöiden arvioidaan kestävän noin 12 kuukautta.

Kunta järjestää kuljetuspalvelun henkilökunnalle ja osastojen asukkaiden läheisille

Sipoon kunta aikoo järjestää väistötiloihin myös bussikuljetuksen Nikkilästä. Kuljetus palvelee sekä henkilökuntaa että osastoilla olevien asiakkaiden läheisiä. Kuljetus on maksuton ja kulkee ainakin kolme kertaa vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätöksestä kunta selvittää lisäksi mahdollisuuksia omaisten lisäkuljetuksiin.