Entisen koulukeskuksen C-rakennuksen purkaminen

Nikkilän kulttuuri- ja sivistyskeskuksen alueella sijaitsevan entisen koulukeskuksen C-rakennuksen purku-urakka on alkanut kesäkuun alussa. Huonokuntoisen rakennuksen tilalle tullaan laajentamaan julkista puistoaluetta ja päiväkoti Pikkusydämen pihaa. Purku-urakan on suunniteltu valmistuvan syksyn 2023 aikana.

C-rakennus on kuulunut osaksi entistä Nikkilän koulukeskusta (Iso Kylätie 8). Rakennus on valmistunut vuonna 1972. Purku-urakassa tullaan poistamaan entisten opetustilojen ja liikuntasalin lisäksi rakennuksen vieressä maan alla olevat tyhjennetyt öljysäiliöt sekä niiden säiliötilat. Lisäksi purettavan rakennuksen yhteydessä oleva savuhormi tullaan purkamaan ja rakennuksen vieressä oleva sähkömuuntaja siirretään.

Aidatulla purkutyömaalla liikkuminen on kielletty

Purkutyömaa on aidattu ja työmaa-alueella liikkuminen on ehdottomasti kiellettyä. Liikenne työmaalle on ohjattu kulkemaan Nikkilän Sydämen paikoitusalueelle johtavaa tietä pitkin Ison Kylätien kautta.

Purkutyöt on aloitettu rakennuksen sisällä valmistelevilla töillä sekä haitta-aineiden poistolla. Rakennuksen sisämateriaaleissa olevat haitta-aineet on poistettu asianmukaisesti, eli haitta-aineita ei ajaudu rakennuksen purun yhteydessä ilmaan. Purku-urakasta aiheutuu väliaikaista melu- ja pölyhaittaa lähialueelle. Pölyhaittaa tullaan ehkäisemään työmaan runsaalla kastelulla urakan aikana.

Äänekkäimmät työt tehdään arkisin kello 7-11.30 ja 17-19 välillä, ja meluisin työvaihe pyritään saamaan valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Näin varmistetaan, että seuraavat työvaiheet toteutuvat aikataulussa ja häiriötä lähikiinteistöihin aiheutuisi mahdollisimman vähän.

Purku-urakka aiheuttaa sähkön ja veden katkoja Wessman-taloon ja Nikkilän opistotaloon (B1-rakennus). Opistotalo ja Wessman-talo ovat kuitenkin normaaliin tapaan käytössä.  Esimerkiksi puistoruokailu toteutetaan ilmoitetusti Wessman-talon pihalla kesällä 2023. Toivomme kiinteistöille kulkevilta erityistä varovaisuutta purkutyömaan ympäristössä.

Purku-urakasta on päättänyt tekninen valiokunta kokouksessaan 24.5.2022 §77. Purkaminen on tuolloin päätetty toteuttaa Nikkilän Sydämen laajennuksen valmistumisen jälkeen ja urakoitsijaksi valittiin Lotus Demolition Oy.

Purettavan C-rakennuksen tilalle tullaan laajentamaan päiväkoti Pikkusydämen pihaa sekä rakentamaan kaikille avointa puistoaluetta.

Lisätiedot:

Rainer Långsjö, rakennusinsinööri, rainer.langsjo(at)sipoo.fi

 

 

Seuraa meitä Sipoo rakentaa ja kehittää -Facebookissa!