Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymä ja liityntäpysäköinti

Martinkyläntien ja Nikkiläntien risteykseen rakennettiin uusi kiertoliittymä ja sen yhteyteen liityntäpysäköintialue syksyllä 2019. Kiertoliittymä valmistui Nikkilässä sijaitsevaan keskeisten väylien risteykseen, josta pääsee muun muassa Talmaan, Keravalle, Helsinkiin ja Söderkullaan. Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymän ja liityntäpysäköintialueen rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2019.

Kiertoliittymällä lisätään turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta

Vuoden 2019 alussa käynnistyi rakennushanke Martinkyläntien ja Nikkiläntien risteykseen sijoittuvasta kiertoliittymästä ja sen yhteyteen rakentuvasta liityntäpysäköintialueesta. Kyseessä on Nikkilässä sijaitseva keskeisten väylien risteys.

Kiertoliittymän ympärille rakennettiin uusia kevyen liikenteen väyliä sekä lisättiin valaistusta. Katurakentamisen kautta risteyksestä on tullut selkeästi turvallisempi niin moottoriajoneuvoille kuin jalankulkijoille. Kevyen liikenteen väylä yhdistyy Nikkilän kevyen liikenteen reitteihin sekä valmiiseen Nikinmäki-Nikkilä kevyen liikenteen väylään.

Kiertoliittymän keskelle asennettiin myös taidetta, jossa teemana on Sipoon Susi. Kuvanveistäjä Pekka Paikkari on suunnitellut ja toteuttanut betonista valmistetut susipatsaat, jotka asennettiin uuteen liikenneympyrään paikoilleen lokakuussa. Sudet ottavat ympyrän keskellä Nikkilässä kulkijat vastaan joka suunnalta. Sudet täydentävät aikaisemmin valmistunutta Turvapaikka-veistoskokonaisuutta. Aikaisemmin valmistuneet pupu-, porkkana- ja perhosteemaisten liikenneympyrät ovat ilahduttaneet sipoolaisia jo useampien vuosien ajan. Kaikki kyseiset liikenneympyröiden veistokset ovat Pekka Paikkarin toteuttamia.

Liityntäpysäköintialue on mitoitettu noin 20-25 henkilöautolle ja sen viereen rakennettiin katettu liityntäpysäköintialue myös polkupyörille. Myös viereisille linja-autopysäkeille rakennettiin katokset.

Kiertoliittymän rakentaminen toteutettiin sektori kerrallaan ja risteys oli koko työmaan ajan käytössä.

 

Uuden väylän ja kiertoliittymän avajaisetSusipatsaat.

Nikkilä-Nikinmäki kevyen liikenteen väylä avattiin juhlallisin menoin 17.10.2019. Samalla kevyen liikenteen väylän kanssa juhlistettiin myös Martinkyläntien ja Nikkiläntien uutta kiertoliittymää ja liityntäpysäköintialuetta. Sudet pääsivät omalle paikalleen Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymään 22.10.2019.