< Ajankohtaista
22.05.2020

Sipoonjoen koulussa toinen koronavirustartunta, oppilaita varotoimena karanteeniin

Sipoonjoen koulussa on todettu eilen (21.5.2020) toinen koronavirustartunta oppilaalla. Oppilas on eri opetusryhmästä kuin 19.5. todetun tartunnan saanut. Lisäksi 15 Sipoonjoen koulun oppilasta ja muutama opettaja on altistunut ja asetettu varotoimena karanteeniin. Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen.

Altistuneiden oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon eilen. Koulun muut oppilaat eivät tiettävästi ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Aiempi tiedote 19.5.2020: Myös Sipoonjoen koulussa koronavirustartunta ja altistuneita oppilaita
Aiempi tiedote 19.5.2020: Sipoon Gumbostrands skolan oppilaita on joutunut karanteeniin koronavirusaltistuksen takia
Aiempi tiedote 17.5.2020: Sipoossa Söderkulla skolassa suositellaan oppilaita siirtymään etäopetukseen henkilökuntavajeen vuoksi

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.


Viimeksi muokattu
22.05.2020