< Ajankohtaista
19.05.2020

Sipoon Gumbostrands skolan oppilaita on joutunut karanteeniin koronavirusaltistuksen takia

Sipoon Gumbostrands skolassa on todettu yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Altistuksen takia 13 oppilasta on asetettu varotoimena karanteeniin tänään (19.5.2020) ja he siirtyvät etäopetukseen. Altistuneet oppilaat ovat samasta opetusryhmästä.

Koulun muut oppilaat eivät ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä. Kaikkien altistuneiden oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon aiemmin tänään.

Etelä-Sipoossa sijaitsevassa Gumbostrands skolassa on noin 50 oppilasta luokka-asteilla 0-6. Koulussa on järjestetty lähiopetusta 14. toukokuuta alkaen siten, että lähikontaktien määrä on pyritty minimoimaan.

Sipoossa on lisäksi suositeltu Söderkulla skolan 4.-6. luokka-asteen oppilaita siirtymään tilapäisesti etäopetukseen, koska merkittävä osa Söderkulla skolan opettajista ja koulunkäynninohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Kaikissa muissa Sipoon peruskouluissa lähiopetus jatkuu tällä hetkellä normaaliin tapaan.Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.


Viimeksi muokattu
19.05.2020
tagit: koulut