Kuntoportaat

Kuntoportaat tarjoavat mahdollisuuden matalan kynnyksen liikuntaan. Tarkoituksena on, että ne kannustavat kaikkia liikkumaan iästä ja kuntotasosta riippumatta. Samaan aikaan portaat tarjoavat haastetta myös aktiiviliikkujille.

Puurakenteisten portaiden leveys on 2 metriä, ja portaat jakautuvat kahteen osuuteen. Ensimmäisen osuuden pituus on 38 metriä ja nousukulma on noin 30 %. Korkeusero on 12 metriä ja askelmia on 81. Porrasosuuksien välissä on 30 metrin pituinen lähes tasainen kivituhkaosuus, jolta on kulkuyhteys kuntopolulle. Lähellä ovat myös hiljattain uusitut ulkokuntoiluvälineet.

Toisen osuuden nousu on 21 % ja matkaa kohti kallion lakea on noin 45 metriä. Korkeuseroa kivituhkapolulta on noin 10 metriä ja askelmia jälkimmäisellä osuudella 69. Kaiken kaikkiaan, alatasanne mukaan lukien, askelmia on 170.

Kuntoportaiden luota löytyy maksuton Sportyplanner porrastreeniohjelma, jossa valittavana neljä eri tasoa. Voit lukea ohjelmat QR-koodin avulla.

Älykäs valo-ohjaus ja kävijälaskuri

Portaiden valaistusta ohjataan sekä hämärätunnistimella että liiketunnistimella. Valot syttyvät hämärän tullessa ja sammuvat kun valoa on taas tarpeeksi. Mikäli portaissa ei ole liikettä, himmenee valoteho pieneksi. Liiketunnistimen havaitessa kulkijan valoteho nousee ja portaat pysyvät valaistuna määritetyn ajan.

Liiketunnistin toimii myös laskurina ja tieto ohituskerroista kertyy sähköiseen portaaliin. Laskurin tiedot päivitetään sivustolle kerran vuodessa.

Talvikauden aikana portaat ovat poissa käytöstä. Talvikunnossapitoa ei ole ja valaistus ei ole toiminnassa.

Muistathan tämän kuntoportaissa

  • Portaat ovat käytettävissä lumettomana aikana.
  • Portaissa ei ole talvikunnossapitoa.
  • Talvikaudella portaiden valaistus on pois päältä.
  • Portaat saattavat olla liukkaat!
  • Ei metallinastoilla portaisiin, juoksu- tai kävelysauvoja käytettäessä suojaathan piikit kumitupeilla.
  • Ethän ulkoiluta koiria portaissa.
  • Pulkalla tms. laskeminen on rinteessä ja portaissa kielletty.
  • Muista lämmitellä ennen harjoittelua!

Söderkullan kuntoportaat

Ulkokuntoiluvälineet Söderkullassa

Käyntitiedot

Söderkullantie 732, 01150 Söderkulla