Kulttuurikävelyt

16.5. Lilla Villan (suomeksi)

Opastettu kävelykierros kulttuuritalo Lilla Villanin (Vanha kunnantalo) piha-alueella ja ympäristössä. Tutustumme historialliseen taustaan ja talon tarinoihin. Opastus päättyy Runo-olohuoneen ja Tarja Kinnusen näyttelyihin. Kahvitarjoilu osallistujille. Opastus on suomeksi ja aloitus Lilla Villanin pihalta klo 18. Jussaksentie 2. Kesto: 1,5 h

Ilmoittaudu tästä

 

30.5. Sipoonkorven kansallispuisto (ruotsiksi)

Tutustumme Suomen metsäisimpään metsään, joka tarjoaa sekä korpien hämyä että kauniita perinnemaisemia. Käsittelemme Hindsbyn ja metsän historiaa Sipoossa. Kävelemme Byabäckenin luontopolulla, jonka pituus on 2,1km. Opastus on ruotsiksi ja aloitus Hindsbyn Länsitie 235 klo 18. Kesto 1,5 h.

Ilmoittaudu tästä

Retkeilijöitä kävelemässä polulla.

 

15.8. Kulttuurikierros ent. Nikkilän sairaala-alueella (englanniksi)

Nikkilän sairaala-alueen historiallinen miljöö. Tutustumme aikansa isoimpaan psykiatriseen sairaalaan, jossa monet ihmiskohtalot nivoutuivat yhteen. Kävelyn jälkeen on mahdollista tutustua Sipoon Taitelijaseura ry:n ArtSibbe taidenäyttelyyn Artborgissa. Opastus on englanniksi ja aloitus Artborgin parkkipaikalta klo 18. Puutarhurintie 11. Kesto: 1,5 h.

Ilmoittaudu tästä

Nikkilän vanhan mielisairaalan hallintorakennus kesällä.

29.8. Kotiseutumuseo Sibbesgården (suomeksi)

Opastettu kiertokävely Gesterbyn kylämiljöössä ja Sibbesgårdenin kotiseutumuseossa. Tutustumme yhteen Suomen vanhimmista kyliin ja siihen miltä elämä näytti Sipoossa kauan sitten. Oppaamme kertoo pitäjän kehityksestä nykypäivän kyläyhteisöön. Opastus on suomeksi ja aloitus Sibbesgårdenin pihalta klo 18, Gesterbyntie 12. Kesto: 1,5h.

Ilmoittaudu tästä

Vanha punainen puurakennus Sibbesgårdenin museolla.

22.9. Sipoo-viikko: Kulttuurikierros Savijärven kartanolla (ruotsiksi ja suomeksi)

Opastettu kävelykierros Sipoo-viikon kunniaksi Savijärven kartanon piha-alueella ja ympäristössä. Tutustumme kartanon monivaiheiseen historiaan ja siihen, miten sen eri omistajat ovat vaikuttaneet tilan kehittymiseen vuosien varrella. Kartanokahvila on avoinna opastuksen jälkeen. Ilmainen kahvitarjoilu Sipoon nimipäivän kunniaksi. Opastus on ruotsiksi klo 12 ja suomeksi klo 14. Aloitus Savijärven parkkipaikalta klo 12. Savijärven Kartano 1. Kesto: 1,5 h.

Ilmoittaudu tästä ruotsinkieliseen kävelyyn

Ilmoittaudu tästä suomenkieliseen kävelyyn

Keltainen puutalo puiden ja pensaiden ympäröimänä.