Sipoo yrittää – ja onnistuu: Tmi Juhlalaatikko on edullisesti hinnoitteleva apusi ekologisempien lastenjuhlien järjestämisessä

Mikä?

Tmi Juhlalaatikko järjestää lastenkutsuille eri teemojen mukaiset somistukset ja tarvikkeet.

Mitä?

Lastenjuhlat valitun teeman mukaisesti, sisältäen kaiken tarvittavan pöytäliinoista koristeisiin ja somisteisiin lattiasta kattoon. Lisäksi lastenkutsuille sopivien kattaustarvikkeiden, lautasten, lasien, kannujen ja vatien sekä kulhojen edullista vuokrausta. Kokonaisten teemojen lisäksi myös yksittäisten tuotekokonaisuuksien vuokrausta ja askartelusettien sekä -ohjeiden ja -tarvikkeiden myyntiä.

Missä?

Linnanpellossa, toimitusalueena koko Sipoon kunta ja lähialueet.

Ekologisuus edellä

Juhlalaatikon yksi peruspilareista on ekologisuus. Sen sijaan, että ostetaan kertakäyttöisiä somisteita ja koristeita, jotka muutaman tunnin käytön jälkeen heitetään roskiin, voi Juhlalaatikosta vuokrata kaiken tarvitsemansa ja käytön jälkeen Juhlalaatikko pesee ja huoltaa kaikki tarvikkeet, jotta niistä voi jatkossa nauttia myös muut.

Kestäviä valintoja kierrättämällä

Juhlalaatikko pyrkii hyödyntämään omissa teemaseteissään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja käyttää ennemmin laadukkaita käytettyjä tuotteita kuin ostaa halpoja uusia.

Teemajuhlat vaivattomasti

Valmiita Juhlalaatikon teemasettejä on tällä hetkellä viisi:

  • Prinsessa
  • Dinosaurus
  • Meri/merenneito
  • Merirosvo
  • Viidakko/safari

Eri elementtejä yhdistelemällä voidaan kuitenkin luoda kullekin asiakkaalle yksilöllisiä kokonaisuuksia ja myös toiveita teemoista otetaan vastaan ja pyritään toteuttamaan. Olemassa olevat teemat ovat nekin syntyneet tarpeesta ja tällä tavoin teemojen määrää kasvatetaan aina asiakkaan toivomukset edellä.

Edullinen hinta houkuttelee kestävään valintaan

Kertakäyttöisten koristeiden, astioiden ja somisteiden halpa hinta on monesti merkittävässä osassa, kun tehdään valintoja ekologisesti järkevämpien ja kertakäyttöisten vaihtoehtojen välillä. Juhlalaatikon erittäin maltillinen hinta onkin tärkeä kannustin valita ekologisempi ja kestävämpi juhlakoristelu.

Esimerkiksi alle 25 euroa maksavan prinsessateemasetin vuokrahinnalla ei edes kovin kummoisia kertakäyttöisiä tuotteita saa.

-Tämä on tietoinen valinta, että hinnoittelu on niin maltillista, yrittäjä Hanna Hämäläinen kertoo. -Toivon että mahdollisimman moni valitsisi ekologisemman vaihtoehdon, koska hintaeroa ei kertakäyttöiseen juuri ole. Ja lisäksi vaivattomuus on toinen tärkeä tekijä, ei tarvitse itse kierrellä kaupoissa ja pähkäillä että mitähän niihin juhliin pitäisi ostaa, kun toinen on jo miettinyt kaiken valmiiksi ja lisäksi kokonaisuus on testattu ja hyväksi havaittu.

Alkusysäys omista tarpeista

Tmi Juhlalaatikko syntyi Hämäläisten perheen oman lapsen teemajuhlien pohjalta. Perheen tytär on aina halunnut itselleen tietyn teeman mukaisia juhlia ja tykännyt askartelusta ja näpräämisestä. Kun monta vuotta on tehty teemasynttäreitä omalle lapselle ekologisesti kierrätysmateriaaleja hyödyntäen, heräsi ajatus, että ehkä näistä voisi olla muillekin iloa.

Vaikea dinosaurusteema sinetöi lopullisesti yrittäjyyden

Oman tyttären toivoman dinosaurusteeman kohdalla Hanna Hämäläinen meinasi tuskastua. Mitään valmista dinosaurusteeman mukaista ei ollut saatavilla, vaan kaikki somisteet, koristeet ja tarvikkeet oli haalittava sieltä, täältä ja lisäksi joutui todella paljon askartelemaan myös itse. Kun tulee ostettua laadukkaita materiaaleja ja nähtyä vaivaa itse tekemien tuotteiden kohdalla, ei näitä raaski tietenkään heittää pois eikä välttämättä kierrättääkään.

-Silloin ajattelin, että tästä työstä täytyy kyllä muidenkin saada hyötyä, Hanna Hämäläinen nauraa.

Askartelusetit koronavuoden satoa

Yritys perustettiin vuonna 2016 ja liiketoiminta alkoi kunnolla vuonna 2017. Kun koronavirusepidemia laittoi stopin kaikille juhlille vuonna 2020, piti jotain tekemistä keksiä. Kovana askartelijana Hanna Hämäläinen kehitti valmiit askartelusetit, jotka ovatkin olleet varsin suosittua ajanvietettä.

Neljän seinän sisällä eristyksissä ollessa loppuu nopeasti tekeminen kesken. Tällöin monelle asiakkaalle mahdollisuus tilata valmiiksi mietitty askartelusetti selkeine ohjeineen Juhlalaatikosta on ollut varsinainen taivaan lahja.

Askartelulla saa lapset viihdyttämään itse itseään ja tekemään jotain hyödyllistä

-Monesti lasten viihdyttäminen juhlissa on haaste, Hämäläinen toteaa. Kun laittaa lapset askartelemaan itse, siinä yhdistyvät hyöty ja huvi.

Askartelun lopputulos voi myös olla konkreettisesti hyödyllinen, kun lapset valmistavat itselleen vaikkapa heijastimen, avaimenperän tai miksei vaikka taikasauvan. Jos juhlat ovat lähellä esimerkiksi joulua, äitien- tai isänpäivää tai muuta juhlapyhää, voidaan porukalla askarrella vaikka isovanhemmille tai muille läheisille kortit lahjaksi.

Täyden palvelun kokonaisuus joustavin toimitusehdoin

Maksetut juhlalaatikot ja/tai askartelusetit ohjeineen voi noutaa itse (osoite ilmoitetaan tilauksen yhteydessä) Linnanpellosta tai sitten ne voidaan toimittaa suoraan asiakkaalle. Sopimuksen mukaan juhlatila voidaan somistaa asiakkaan kanssa yhdessä tai valmiiksi asiakkaalle.

Palauttaessa ei tarvitse murehtia jälkien siivoamisia tai edes tiskaamista. Kaikki tavarat palautetaan käytön jälkeen suoraan Juhlalaatikolle, jossa ne sitten pestään, tarkastetaan ja tarvittaessa huolletaan valmiiksi seuraavalle asiakkaalle.

Tmi Juhlalaatikon yrittäjä Hanna Hämäläinen
Juhlalaatikon perustaja Hanna Hämäläinen liputtaa ekologisuuden mutta myös edullisuuden ja vaivattomuuden puolesta.

Yhteystiedot

Tmi Juhlalaatikko
Hanna Hämäläinen
Linnanpelto
hanna@juhlalaatikko.fi
www.juhlalaatikko.fi

Viimeksi muokattu 05.07.2021