Walk-in-koronarokotusvastaanotot jatkuvat lauantaisin Nikkilässä

-Ensimmäiset walk-in-vastaanotot saivat suuren suosion ja niissä innostui rokottautumaan jopa lähes sata kävijää per vastaanottokerta. Sittemmin innostus on tasaantunut, ja kävijöitä on ollut muutamia kymmeniä vastaanottokertaa kohti. Tarjoamme jatkossa mahdollisuutta rokottautua ajanvarauksettomasti lauantaisin sosiaali- ja terveysasemalla kunnes käynnit tyrehtyvät. Siinä vaiheessa walk-in-vastaanottojen lopettamisesta ilmoitetaan erikseen, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Söderkullan rokotuspisteeseen Söderpointtiin ei toistaiseksi ole suunnitteilla uusia walk-in-vastaanottoja. Jos niitä järjestetään vielä jatkossa, niistä tiedotetaan erikseen. Ajanvarauksessa on edelleen tarjolla runsaasti rokotusaikoja lähiviikoille niin Nikkilän kuin Söderkullan rokotuspisteisiin.

Tulevat walk-in-koronarokotusvastaanotot:

  • Jokaisena lauantaina klo 12-14 Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3.

Walk-in-vastaanotolle voi tulla ottamaan niin ensimmäisen rokoteannoksen kuin tehosterokotteenkin. Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Vastaanotto on avoin kaikille Sipoossa rokotusvuorossa oleville, eli 12 vuotta täyttäneille ja kaikille sitä vanhemmille sipoolaisille.

Walk in -vastaanotoille saapuvat saavat vuoronumeron ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja tarvittaessa odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Toivomme myös, että rokotuspisteelle tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana. Tulethan rokotukseen vain täysin terveenä.

Harva rokottautui oppilaitoksensa pop up -pisteellä

Tällä viikolla rokottajat ovat jalkautuneet Sipoossa myös paikan päälle Sibbo gymnasiumin sekä Sipoon lukion ja Keudan tiloihin, missä opiskelijoille on tarjottu mahdollisuutta ottaa koronarokote pop up -rokotuspisteellä omassa oppilaitoksessa.

Rokottautuminen oman oppilaitoksen pop up -pisteellä houkutteli kuitenkin vain muutamia yksittäisiä opiskelijoita.

-Kysyntää oppilaitoksen pop up -pisteellä rokotteen ottamiseen ei näyttäisi juurikaan olevan ainakaan tässä vaiheessa rokottamista Sipoossa, joten pop up -toimintaa toisen asteen oppilaitoksissa ei ole suunnitteilla jatkaa tässä vaiheessa tämän viikon jälkeen, Kokko kertoo.

Sipoolaisista 71,8 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 52,9 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

Linkit:

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen)

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen)

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Oma Kanta-sivut

Lomake: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

 

Viimeksi muokattu 02.09.2021