Talma Ski – hiihtokeskuksessa käyneet ovat voineet altistua koronavirukselle 2.2, 6.2. ja 8.2. – Pyydetään hakeutumaan koronatestiin

Talma Skissä 2.2, 6.2. ja 8.2.2021 paikalla olleella henkilöllä on todettu koronavirus, jonka epäillään olevan virusmuunnosta. Muuntunut koronavirus leviää helpommin, mutta on taudinkuvaltaan samanlainen kuin ei-muuntunut koronavirus.

Kaikkien Talma Skissä kyseisinä ajankohtina sisätiloissa käyneiden suositellaan hakeutumaan koronavirustestiin, vaikka heillä ei olisi mitään oireita. Sipoolaiset voivat varata ajan itse verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001. Muualla asuvia pyydetään hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen. Uudenmaan kuntien asukkaat helsinkiläisiä lukuun ottamatta voivat varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/. Helsinkiläiset voivat ottaa yhteyttä Helsingin epidemiologiseen yksikköön testiajan varaamiseksi sähköpostitse: tartuntataudit@hel.fi tai soittamalla numeroon 09 3105 1222 (klo 9-15.30).

Lisäksi hiihtokeskuksessa käyneitä pyydetään tarkkailemaan oloaan tarkasti 14 päivän ajan käynnistään Talma Skissä. Testiin tulee hakeutua välittömästi, jos mitään lieviäkään oireita ilmenee. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettävän, kunnes hiihtokeskuksessa käynyt on saanut negatiivisen testituloksen ja mahdolliset oireet ovat ohi.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Viimeksi muokattu 15.02.2021