Sipoossa on voinut altistua koronavirukselle lauantaina 11.12.2021 Cantores Minores -konsertissa

Kello 18 alkaneessa konsertissa on ollut taudin tartuttavuusaikana paikalla henkilö, jolla on todettu myöhemmin koronavirustartunta. Tartunnan epäillään voivan olla Omikron-virusmuunnosta.

Konsertissa Cantores Minores ja Suomalainen barokkiorkesteri esittivät Bachin Jouluoratorion. Konsertin järjestivät Sipoon kunnan kulttuuripalvelut, seurakunnat ja Musiikkiopisto Sipoossa. Yleisöltä tarkastettiin koronapassit konsertin sisäänkäynnin yhteydessä ja osallistujia suositeltiin käyttämään kasvomaskia.

Jos olet ollut tapahtumassa, tarkkaile oloasi tarkasti 14 päivän ajan tapahtumasta. Jos havaitset mahdollisia koronaviruksen oireita, hakeudu koronatestiin ja vältä lähikontakteja testitulosta odottaessasi.

Sipoolaiset voivat varata ajan itse verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001. Muualla asuvia pyydetään hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen. Uudenmaan kuntien asukkaat helsinkiläisiä lukuun ottamatta voivat varata ajan verkossa osoitteessa koronabotti.hus.fi . Helsingissä asuvat voivat tarkistaa tästä linkistä Helsingin verkkosivuilta ohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta Helsingissä.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

 

Viimeksi muokattu 16.12.2021