Sipoossa on runsaasti koronarokotusaikoja vapaana lähipäiville

-Avatut ajat oli aluksi osoitettu ainoastaan ensimmäisen rokoteannoksen ottamiseen ajatellen tätä nuorten rokotusvuoroon tullutta ikäryhmää. Koska aikoja on edelleen runsaasti varattavissa, päätimme mahdollistaa niiden käytön myös toisen rokoteannoksen aikaistamiseen. Eli esimerkiksi huomiselle ja sunnuntaille on siis tällä hetkellä tarjolla aikoja varattavaksi tehosterokotuksiin, kertoo palvelupäällikkö Pernilla Eriksén Aikuisten ennalta ehkäisevistä terveyspalveluista.

Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Tehosteajan siirtäminen onnistuu seuraamalla ajanvarauksen vahvistamisviestin mukana tullutta ohjeistusta. Siirtääksesi varattua aikaa, tarvitset joko varauksen mukana toimitetun varausavaimen tai vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole tallessa vahvistusviestiä, voit siirtää aikaa myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Vihta palvelussa.

Ajanvaraus koronarokotuksiin tehdään ensisijaisesti internetissä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Nuorelle aika ensimmäisen rokotukseen kannattaa siis varata tästä verkkopalvelusta. Jos nettiajanvarauksen kanssa on ongelmia, rokoteajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Rokotukseen tultaessa pitää mukana olla KELA-kortti tai henkilöllisyystodistus. Suosittelemme myös, että nuorelle tulostetaan mukaan huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella. Lataa lomake, tulosta se, täytä ja anna mukaan nuorelle rokotukseen tultaessa.

Linkit:

Ajanvaraus verkossa: Koronarokotusaika.fi (Ensimmäisen rokotusajan varaus)
HUS — Tervetuloa (vihta.com) (Koronarokotusajan siirtäminen)
Lomake: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle
THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Viimeksi muokattu 13.08.2021