Sipoossa nuorisotila Pleissin avajaisissa 18.11. olleet ovat voineet altistua koronavirukselle

Pleissin avajaisia vietettiin torstaina 18.11.2021 klo 16–21 sekä nuorisotilan pihalla että sisätiloissa osoitteessa Opintie 6b. Koronavirustartunnalle on voinut altistua tapahtumassa klo 17.30-21 välisenä aikana. Tapahtumassa arvioidaan olleen noin 170 osallistujaa sekä lisäksi kunnan henkilöstöä.

Jos olet ollut tapahtumassa, tarkkaile oloasi tarkasti 14 päivän ajan tapahtumasta. Jos havaitset mahdollisia koronaviruksen oireita, hakeudu koronatestiin ja vältä lähikontakteja testitulosta odottaessasi.

Sipoolaiset voivat varata ajan itse verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001. Muualla asuvia pyydetään hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen. Uudenmaan kuntien asukkaat helsinkiläisiä lukuun ottamatta voivat varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/. Helsingissä asuvat voivat tarkistaa tästä linkistä Helsingin verkkosivuilta ohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta Helsingissä.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Viimeksi muokattu 22.11.2021