Sipoonlahden koulussa Sipoossa koronavirustartunta oppilaalla – runsaat 60 karanteeniin

Mahdollisesti altistuneiden lähiopetus keskeytettiin tänä aamuna (1.2.2021), kun tieto mahdollisesta altistumisesta saatiin. Altistuneet asetetaan karanteeniin ja karanteenissa oleville oppilaille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jossa järjestetään myös esiopetusta. Sipoonlahden koulu toimii samassa kiinteistössä Söderkulla skolan kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä. Muilla luokka-asteilla ja muissa opetusryhmissä olevat Sipoonlahden koulun oppilaat eivät ole altistuneet tässä tartuntatapauksessa. Myöskään Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet Sipoonlahden koulun tartuntatapauksessa.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Sipoonlahden koulun suunnitelmassa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

Seuraa Wilma-viestintää

Pyydämme huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta.

Sivistystoimen hallinto viestittää aina Wilma-tiedotteilla. Poikkeuksena yksittäistä oppilasta koskevat viestinnät, jotka lähetetään Wilma-viestillä. Etenkin nyt koronapandemian aikana on tärkeää, että huoltajat seuraavat myös Wilma-tiedotteita päivittäin.

Hakeudu testiin vähäisissäkin oireissa

Pyydämme muutoinkin sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

 

Viimeksi muokattu 01.02.2021