Sipoonlahden koulussa koronavirustartunta henkilökunnassa – parikymmentä oppilasta on voinut altistua

Oppilaat saattoivat altistua tilanteessa, jossa he olivat ilman kasvomaskia samassa tilassa sairastuneen henkilön kanssa ruokailun jälkeen.

-Valitettavasti tässä tilanteessa oppilaat eivät olleet pukeneet kasvomaskeja takaisin välittömästi ruokailun päätyttyä. Muistutamme, että kasvomaskin käyttö antaa suojaa tartunnalta, mutta voi samalla myös vähentää tarvetta jäädä etäopetukseen altistumisen takia, sivistysjohtaja Jukka Pietinen kertoo.

Sipoossa on voimassa kasvomaskisuositus oppilaille perusopetuksessa vuosiluokilla 6.-9.

Mahdollisesti altistuneet oppilaat on lähetetty koulusta kotiin, ja tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä heihin karanteenin osalta. Oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä Wilman kautta.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1–9 yhtenäiskoulu, jossa on yli 650 oppilasta. Koulu toimii Miilin alueella. Samassa koulurakennuksessa toimivan Söderkulla skolan oppilaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

Viimeksi muokattu 11.08.2021