Sipoonlahden koulun oppilaalla koronavirustartunta – Noin 70 on voinut altistua

Kaikkiin mahdollisesti altistuneisiin oppilaisiin ja heidän huoltajiinsa on oltu yhteydessä viikonloppuna Wilman kautta tai puhelimitse, ja heidät asetetaan karanteeniin. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Sairastunut oppilas on asetettu eristykseen.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1–9 yhtenäiskoulu, jossa on yli 650 oppilasta. Koulu toimii Miilin alueella. Samassa koulurakennuksessa toimivien esikoulujen, Söderkulla skolan ja Leppätien koulun Miilin toimipisteen oppilaat eivät ole altistuneet. Nyt todetulla oppilaan tartunnalla ei ole yhteyttä aiemmin elokuussa todettuun Sipoonlahden koulun henkilökunnan jäsenen tartuntaan.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

 

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

Viimeksi muokattu 23.08.2021