Sipoonjoen koulussa Sipoossa koronavirustartunta oppilaalla

Altistuneet asetetaan karanteeniin ja karanteenissa oleville oppilaille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Oppilaat tai henkilökunta muissa opetusryhmissä Sipoonjoen koulussa eivät ole altistuneet tartunnalle.

Nikkilässä sijaitsevassa Sipoonjoen koulussa on yhteensä noin 340 opiskelijaa vuosiluokilla 7.-9. Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Kungsvägens skolan oppilaat ja henkilökunta eivät myöskään ole altistuneet tartunnalle.

Sipoossa on ollut voimassa kasvomaskisuositus yläkoulujen oppilaille marraskuusta alkaen. Suositusta on noudatettu kattavasti Sipoon kouluissa. Sipoonjoen koulussa on myös laadittu varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

 

Viimeksi muokattu 05.02.2021