Sipoo järjestää lisää walk-in-koronarokotuksia

Tulevat Walk-in-koronarokotusvastaanotot:

  • Perjantaina 6.8. kello 10–13
  • Tiistaina 10.8. kello 10–13
  • Perjantaina 13.8. kello 10–13

Kaikki Walk-in vastaanotot järjestetään Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3.  Mukaan vastaanotolle tarvitset henkilöllisyystodistuksen tai KELA-korttisi.

Walk-in vastaanottoon saapuvat saavat vuoronumeron huoneen numero 3 ulkopuolella ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Kaikki, jotka saapuvat paikalle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa.

Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja mahdollisuuksien mukaan odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Toivomme myös, että odotustiloihin tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Nuoren henkilön, joka ei voi tai ei halua itse päättää rokotteen ottamisesta, on saatava huoltajansa suostumus rokotteen saamiseksi. Jos nuorella on useampi huoltaja, tulee suostumus saada kaikilta huoltajilta. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella. Lataa lomake, tulosta se, täytä ja anna mukaan nuorelle rokotukseen tultaessa.

Tehosterokotteeseen pitää yhä varata aika

Walk-in-vastaanotot on tarkoitettu toistaiseksi vain niille, jotka eivät olleet vielä saaneet yhtään koronarokotusannosta. Tehosterokotteita ei anneta walk-in-vastaanotolla. Tehosteajan voi varata tai ajanvarausta voi aikaistaa vain sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta tai soittamalla.

Kahdelle ensimmäiselle walk-in-vastaanotoille saapui runsaasti rokotettavia. Seuraaville kerroille vastaanottoajan kestoa on pidennetty kahdesta tunnista kolmeen.

-Näyttää siltä, että kysyntää ajanvarauksettomille vastaanotoille on, joten niitä järjestetään lisää. Ensimmäiselle vastaanotolle saapui 24 rokotettavaa ja toiselle peräti 51 rokotettavaa. Jatkoa suunnitellaan sen perusteella, minkä verran tulevat walk-in-vastaanotot houkuttelevat rokottautumaan, kertoo palvelupäällikkö Pernilla Eriksén Aikuisten ennalta ehkäisevistä terveyspalveluista.

Sipoolaisista 66,0 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 32,6 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

-Alle 30-vuotiaiden rokotekattavuus on Sipoossa vielä melko alhainen myös ensimmäisen rokoteannoksen osalta. Kannustamme lämpimästi erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia tulemaan walk-in-vastaanotolle tai varaamaan ajan, Eriksén sanoo.

Koronarokotusvuorossa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset.

Linkit:

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen)

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen)

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Oma Kanta-sivut

Nuoren henkilön huoltajan suostumuslomake koronarokotteen antamiselle (pdf)

Koronavirustaudin riskiryhmät

Viimeksi muokattu 02.08.2021