Sipoo järjestää lisää walk-in-koronarokotuksia

Tulevat Walk-in-koronarokotusvastaanotot:

  • Keskiviikkona 18.8. klo 10.30-12.30 Söderkullan rokotuspisteellä Söderpointissa (Terveystie 2, apteekin takapuolella)
  • Lauantaina 21.8. klo 12-14 Nikkilän sosiaali-ja terveysasemalla, P-kerros, Fysioterapian käytävä, huone numero 3

Walk-in vastaanotolle voi tulla ottamaan niin ensimmäisen rokoteannoksen kuin tehosterokotteenkin. Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Vastaanotto on avoin kaikille Sipoossa rokotusvuorossa oleville, eli 12 vuotta täyttäneille ja kaikille sitä vanhemmille sipoolaisille.

-Toivomme, että walk-in vastaanotot houkuttelisivat etenkin nuoria ottamaan ensimmäisen rokotteen, jotta rokotuskattavuus myös nuorilla nousisi ja yhä useammalla nuorella olisi rokotteen antama suoja, sanoo palvelupäällikkö Pernilla Eriksén Aikuisten ennalta ehkäisevistä terveyspalveluista.

Suostumus nuorelle mukaan

Mukaan vastaanotolle tarvitset henkilöllisyystodistuksen tai KELA-korttisi.  Suosittelemme myös, että alaikäiselle tulostetaan mukaan huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella. Lataa lomake, tulosta se, täytä ja anna mukaan nuorelle rokotukseen tultaessa.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan.

-Jos nuorella ei ole huoltajan suostumusta, arvioi terveydenhuollon ammattilainen, onko nuori kykenevä päättämään hoidostaan itse. Mutta ensisijaisesti toivomme, että nuorilla olisi aina suostumuslomake mukana. Se nopeuttaa rokottamista, Eriksén kertoo.

Vuoronumero ja turvavälit

Walk-in vastaanottoon saapuvat saavat vuoronumeron ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Kaikki, jotka saapuvat paikalle Nikkilän rokotuspisteelle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa. Söderpointin rokotuspisteellä voidaan rokottaa 70 henkilöä, eli vuoronumeroita jaetaan tämän verran.

Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja tarvittaessa odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Söderpointin rokotuspisteellä jonottaminen rokotukseen tapahtuu pääosin ulkona. Toivomme myös, että rokotuspisteelle tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana. Tulethan rokotukseen vain täysin terveenä.

Sipoolaisista 67,8 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 41,6 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

Linkit:

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen)

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen)

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Oma Kanta-sivut

Lomake: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Viimeksi muokattu 16.08.2021