Sipoo ei toistaiseksi järjestä ajanvarauksettomia koronarokotusvastaanottoja – Ilta-aikoja tarjotaan jatkossa keskiviikkoisin

Syynä walk-in-rokotusten lopettamiseen ja lauantain ajanvarausajoista luopumiseen on rokottautujien vähäinen määrä.

-Lauantain kävijämäärät Nikkilässä ovat kutistuneet niin pieniksi sekä ajanvarausten että ajanvarauksettomien käyntien osalta, ettei lauantaisin rokottamista ole järkevää enää jatkaa. Jatkossa ajanvarausaikoja tarjotaan Nikkilässä keskiviikkoiltaisin. Nämä ilta-ajat soveltuvat esimerkiksi niille, jotka ovat arkipäivät töissä, eivätkä pääse työpäivän aikana ottamaan rokotusta, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Rokotustarvetta ja -kysyntää seurataan tarkasti ja tarvittaessa walk-in-mahdollisuuksia voidaan alkaa järjestää uudelleen myöhemmin.

Ajanvarausaikoja on Sipoossa erittäin runsaasti tarjolla sekä 12 vuotta täyttäneille että 5-11-vuotiaille lapsille. Ajan voit varata verkossa osoitteesta koronarokotusaika.fi .

THL:n tilastotietojen mukaan Sipoossa kaikista yli 18-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on nyt saanut 90 prosenttia, toisen annoksen 86,6 prosenttia ja kolme rokoteannosta 59,2 prosenttia.  5-11-vuotiaista sipoolaislapsista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 33,3 prosenttia.

 

Viimeksi muokattu 02.02.2022