Seuraavat walk in -koronarokotukset Sipoossa 28.8. ja 2.9.

Tulevat Walk in -koronarokotusvastaanotot:

  • Lauantaina 28.8. klo 9-12 Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla, P-kerros, Fysioterapian käytävä, huone numero 3
  • Torstaina 2.9. klo 14.30-16.30 Söderkullan rokotuspisteellä Söderpointissa (Terveystie 2, apteekin takapuolella)

 

Walk in -vastaanotolle voi tulla ottamaan niin ensimmäisen rokoteannoksen kuin tehosterokotteenkin. Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Vastaanotto on avoin kaikille Sipoossa rokotusvuorossa oleville, eli 12 vuotta täyttäneille ja kaikille sitä vanhemmille sipoolaisille.

-Rokotusaikoja on nyt Sipoossa runsaasti tarjolla varattavaksi myös ajanvarausjärjestelmän kautta kaikille niille, joille etukäteen varattu aika on kätevämpi tapa rokottautua, kertoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Pop up -rokotuksia toisen asteen opiskelijoille 

Ensi viikolla rokottajat jalkautuvat myös paikan päälle Sibbo gymnasiumin sekä Sipoon lukion ja Keudan tiloihin, ja opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta ottaa koronarokote pop up -rokotuspisteellä omassa oppilaitoksessa. Opiskelijat voivat tulla oppilaitosten tiloihin järjestettäville pop up -pisteille rokottautumaan ilman ajanvarausta.

Pop up -pisteet palvelevat vain oppilaitosten opiskelijoita ja niiden tarkemmista aukioloajoista ja käytännöistä tiedotetaan suoraan opiskelijoille.

-Pyrimme tarjoamaan erilaisia tapoja ja tilaisuuksia ottaa rokote, jotta rokottautuminen olisi mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni sipoolainen ottaisi koronavirusrokotuksen, Kokko sanoo.

Huoltajan suostumus nopeuttaa alaikäisten rokotuksia

Mukaan rokotukseen tarvitset henkilöllisyystodistuksen tai KELA-korttisi. Suosittelemme myös, että alaikäiselle tulostetaan mukaan huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella. Lataa lomake, tulosta se, täytä ja anna mukaan nuorelle rokotukseen tultaessa.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan, mutta suostumuslomakkeen mukaan ottaminen nopeuttaa rokottamista.

Vuoronumero ja turvavälit Walk in -vastaanotoilla

Walk in -vastaanotoille saapuvat saavat vuoronumeron ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Kaikki, jotka saapuvat paikalle Nikkilän rokotuspisteelle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa.

Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja tarvittaessa odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Söderpointin rokotuspisteellä jonottaminen rokotukseen tapahtuu pääosin ulkona. Toivomme myös, että rokotuspisteelle tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana. Tulethan rokotukseen vain täysin terveenä.

Sipoolaisista 70,4 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 46,0 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

Linkit:

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen)

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen)

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Oma Kanta-sivut

Lomake: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

THL: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

 

 

Viimeksi muokattu 25.08.2021