Sekä Kungsvägens skolassa että Borgby skolassa Sipoossa koronavirustartunta oppilaalla – Myös bussimatkustajat ovat voineet altistua

Kouluissa lähikontaktissa altistuneet asetetaan karanteeniin. Mahdollisesti altistuneet oppilasryhmät ja oppilaat molemmista kouluista siirtyvät etäopetukseen ja heidät ohjataan koronavirustestiin. Molemmat tartunnan saaneet oppilaat on asetettu eristykseen. Kungsvägens skolan tartunnalla ei ole yhteyttä aiemmin tällä viikolla Kungsvägens skolassa todettuun toisen oppilaan tartuntaan.

Nikkilässä sijaitsevassa Kungsvägens skolassa on yhteensä noin 360 oppilasta vuosiluokilla 7.-9. Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Sipoonjoen koulun oppilaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet tartunnalle.

Borgby skolassa on noin 60 oppilasta vuosiluokilla 1.-6. Koulu toimii Linnanpellon kylässä.

Mahdollinen altistus bussissa Nikkilästä lähteneellä linjalla 841 maanantaina 1.3. klo 14.05

Toinen sairastuneista oppilaista on matkustanut bussissa Nikkilästä Söderkullaan lähteneellä linjalla 841 maanantaina 1.3. noin kello 14.05 alkaen. Muut samassa bussissa samaan aikaan matkustaneet ovat voineet altistua tartunnalle. Heitä pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin, vaikka heillä ei olisi koronavirustaudin oireita.

Pyydämme muutoinkin sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

Aiempi tiedote 3.3.2021: Kungsvägens skolassa Sipoossa koronavirustartunta oppilaalla

 

Viimeksi muokattu 04.03.2021