Päiväkoti Pikkusydämen työntekijällä koronavirustartunta Sipoossa – Kaksi päiväkotia kokonaan kiinni ainakin tänään

Molempien päiväkotien huoltajille on tiedotettu mahdollisesta altistumisesta, karanteeneista ja päiväkotitoiminnan keskeyttämisestä eilen (21.3.2021). Huoltajia on pyydetty pitämään lapset kotona.

Sairastuneen työntekijän tartunnan lähde on epäselvä ja tästä syystä varotoimena koko henkilökunta Pikkusydämestä ja Leppätien kielikylpypäiväkodista testataan ennen toiminnan jatkamista. Tarkoituksena on, että muut kuin karanteeniin asetetut lapsiryhmät voisivat palata vaiheittain päiväkotiin huomisen tai keskiviikon (23.–24.3.) aikana. Tätä ennen varmistetaan, että ryhmien työntekijöiden testitulokset ovat negatiiviset koronaviruksen osalta. Huoltajille ilmoitetaan suoraan ryhmä kerrallaan, kun paluu päiväkotiin on mahdollista. Karanteeniin asetettujen kahden ryhmän lisäksi päiväkodeissa on yhteensä kuusi muuta lapsiryhmää, jotka eivät ole altistuneet, mutta jotka ovat varotoimenpiteenä suljettuina, kunnes henkilökunnan testitulokset ovat valmistuneet.

Päiväkoti Pikkusydän sijaitsee Nikkilässä. Kaksikielinen päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1–5-vuotiaille lapsille. Sen kanssa samoissa tiloissa toimii tänä toimintavuonna myös Leppätien kielikylpypäiväkoti, jossa on kaksi ryhmää ja jossa suomenkielisten lasten varhaiskasvatus tapahtuu ruotsiksi.

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8–16  Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

 

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

Viimeksi muokattu 22.03.2021