Osa opetusryhmistä Sipoonlahden koulussa on siirtynyt etäopetukseen poikkeuksellisen laajan koronavirusryppään takia

Sipoon kunnan tartuntatautiyksikkö jäljittää tartuntaketjua, selvittää altistuneita ja asettaa heidät karanteeniin. Sairastuneiden lähikontaktit jäljitetään myös koulun ulkopuolella ja altistuksia voi ilmetä esimerkiksi oppilaiden harrastuksissa.

Asianosaisia ja heidän huoltajiaan on tiedotettu ja ohjeistettu Wilman kautta. Koko koulun oppilaille ja heidän huoltajilleen on myös tiedotettu asiasta Wilmassa.  Oireilevat oppilaat on ohjattu jäämään kotiin ja käymään koronatesteissä.

-Todettujen tartuntojen lisäksi useita oireilevia oppilaita on ohjattu testeihin ja valitettavasti on hyvin mahdollista, että tartuntoja ilmenee tässä ryppäässä lisää. Yleisestikin uusia koronavirustartuntoja ilmenee Sipoossa useita viikoittain edelleen. Epidemia ei ole ohi, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko sanoo.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1–9 yhtenäiskoulu, jossa on yli 650 oppilasta. Koulu toimii Miilin alueella. Samassa koulurakennuksessa toimivien esikoulujen, Söderkulla skolan ja Leppätien koulun Miilin toimipisteen oppilailla ei ole ilmennyt tartuntoja ryppääseen liittyen, eivätkä he tiettävästi ole altistuneet.

Sipoon kunta tiedottaa julkisuuteen Sipoonlahden koulun koronaryppäästä sen poikkeuksellisen laajuuden vuoksi ja koska se vaikuttaa merkittävästi koulun toimintaan ja opetukseen, eli kunnan palveluiden tarjontaan. Lähtökohtaisesti kunta ei enää raportoi oppilaitosten ja päiväkotien yksittäisistä koronatartunnoista ja altistumisista yleisesti, vaan niistä tiedotetaan vain asianosaisia. Julkisuuteen tartunnoista tiedotetaan, kun ne vaikuttavat merkittävästi kunnan palveluiden tarjontaan tai jos mahdollisesti altistuneita ei tavoiteta muutoin kuin yleisen tiedottamisen kautta.

Linkit:

Sipoon koronaviruksen teemasivut ja ohje koronatestiin hakeutumisesta

 

Viimeksi muokattu 09.11.2021