Nikkilän Sydämen rakennustyömaalla useita koronatartuntoja Sipoossa

Työt rakennustyömaalla keskeytettiin perjantaina epidemiaselvityksen takia. Altistuneet on kartoitettu ja kaikki työmaalla työskennelleet on määrätty karanteeniin. Karanteeni kestää 14 vuorokautta viimeisimmästä työpäivästä tai oleskelusta kyseisellä työmaalla. Alustavien tutkimustulosten mukaan työmaalla ei olisi kyse muuntoviruksen aiheuttamasta epidemiasta.

Työmaan tartunnoilla ei ole yhteyttä aiemmin todettuun Sipoonjoen koulun tartuntatapaukseen. Työmaalla rakennetaan laajennusosaa Nikkilän Sydämen sivistyskeskukseen. Työmaalla on erillään muista Nikkilän Sydämen tiloista, eivätkä työmaan työntekijät ole liikkuneet koulutiloissa. Nikkilän Sydämen koulujen (Sipoonjoen koulu ja Kungsvägens skola) oppilaat tai henkilökunta eivät ole altistuneet koronavirukselle työmaan tartuntaryppään yhteydessä.


Karanteeni
: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

 

Viimeksi muokattu 25.01.2021