Kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kuormittuneet koronaviruksen takia

Terveyspalveluissa kuormitusta kiireettömiin terveyspalveluihin on aiheuttanut esimerkiksi se, että henkilöstöä on siirretty muista tehtävistä koronavirustyöhön. Keväällä esimerkiksi suun terveydenhuollon henkilöstöä oli siirretty työskentelemään koronavirustestauksessa ja kiireettömiä aikoja lykättiin. Palveluntarve näkyy nyt paisuneina odotusaikoina. Myös tartuntaketjujen jäljitykseen on tarvittu henkilöstöä muista terveyspalveluista.

Samaan aikaan koronavirus monimutkaistaa asiakaspalvelutilanteita ja osa palveluista vie aiempaa enemmän aikaa. Monissa sosiaalipalveluissa puolestaan koronavirus ja sen vaikutukset ovat lisänneet asiakasmääriä selvästi.

-Pyydämme asiakkailta ymmärrystä. Tilanne on valitettava, mutta ei ole kenenkään yksittäisen työntekijän vika. Pyrimme palvelemaan kaikkia mahdollisimman ripeästi, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko.

Kokko muistuttaa, että sipoolaisten kannattaa olla joka tapauksessa yhteydessä sosiaali- ja terveyspalveluihin, kun heillä on tarve hoitoon. Asiakkaan palveluntarpeen kiireellisyys arvioidaan yhteydenotossa.

Viimeksi muokattu 05.07.2022