Koronavirusrokotukset käynnistyivät sujuvasti Sipoossa

-Toivomme, että saamme myös vähitellen kiihdytettyä rokotustahtia. Rokotustahti riippuu saatavien rokoteannosten määrästä, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko.

Tällä viikolla on rokotettu muun muassa sellaisia terveyskeskuksen työntekijöitä, joilla on riski altistua koronavirukselle työssään, sekä kunnan asumispalveluyksiköiden henkilökuntaa ja asukkaita Rokottamista laajennetaan ensi viikolla yksityisten asumispalveluyksiköiden henkilöstöön ja asukkaisiin. Rokotuksia jalkaudutaan antamaan niihin paikan päälle yksiköihin. Tarkemmat järjestelyt sovitaan yksityisten asumispalveluyksiköiden kanssa.

Koronavirusrokotuksista on avattu kunnan verkkosivuille oma sivu, josta voi seurata, mitkä ryhmät ovat rokotusvuorossa. Sivulta saat myös tietoa koronavirusrokotuksista ja kunnan rokotuspisteestä.

Rokotusvuoroista tiedotetaan näkyvästi

Nyt alkuun rokotetaan rajattuja kohderyhmiä, joille tiedotetaan suoraan rokotusoikeudesta ja ajanvarauksista rokotukseen. Kun rokotukset etenevät ja aletaan rokottaa laajempia ryhmiä, tiedotetaan asiasta muun muassa lehdistön kautta sekä kunnan verkkosivuilla. Tällöin myös ajanvaraus avataan laajempaan käyttöön ja ajan pääsee varaamaan helposti netistä. Rokotukseen ei voi päästä ennen oman rokotusryhmän vuoroa, eikä aikaa ole mahdollista varata etukäteen.

-Ikäihmisten ei tarvitse pelätä, että heiltä menee rokotus ohi. Ikääntyneiden rokotusvuoron alkamisesta tullaan tiedottamaan näkyvästi ja kaikkein iäkkäimpiin on tarkoitus olla suorassa yhteydessä. Lähetämme heille kutsun ensisijaisesti kirjeellä, Kokko kertoo.

Rokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä. Tarkkaa aikataulua rokottamisesta ei ole tässä vaiheessa mahdollista antaa.

-Tämän hetken arvion mukaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset voisivat alkaa helmikuussa. Tämä on vielä erittäin alustava arvio, sillä saatavien rokoteannosten määrä ratkaisee rokotusten etenemistahdin, Kokko kertoo.

Linkit:
Koronarokotus-sivu kunnan verkkosivuilla

 

 

 

Viimeksi muokattu 12.04.2021