Koronatartuntoja päiväkoti Miilissä – useita karanteeniin Miilin ja Landsängenin päiväkodeissa

Altistuneisiin on oltu yhteydessä terveydenhuollosta ja/tai päiväkodista. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Päiväkoti Miilin ja Landsängenin päiväkodin toiminta jatkuu muilta osin normaalisti.

Sipoon kunta tiedottaa koronavirustapauksista, jos ne vaikuttavat kunnan palveluihin tai aiheuttavat muutoin erityistoimia Sipoossa. Opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa tartunnan katsotaan vaikuttavan palveluun esimerkiksi, jos kokonainen opetusryhmä tai sitä suurempi määrä oppilaita asetetaan karanteeniin. Tartunnoista tiedotetaan myös, jos mahdollisesti altistuneita ei tavoiteta muutoin kuin yleisen tiedottamisen kautta.

Linkit:
Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

Viimeksi muokattu 12.10.2021