Koronarokotusten ajanvaraus avataan Sipoossa 70−74-vuotiaille ja 16−17-vuotiaille riskiryhmäläisille keskiviikkona

Pfizer-Biontechin rokotetta saadaan Sipooseen tämänhetkisen tiedon mukaan selvästi aiempaa suurempia määriä lähiviikkoina, kun samaan aikaan tiedot AstraZenecan rokote-eristä ovat tällä hetkellä epävarmoja ja alustavan tiedon mukaan AstraZenecan rokotetta saataisiin aiempaa vähemmän lähiviikkoina. Tästä syystä ikääntyneiden rokotuksia Pfizer-Biontechilla voidaan laajentaa ja 18−69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat AstraZenecalla.

Uutena ryhmänä ajanvaraus avataan keskiviikosta 17.3. alkaen 70−74-vuotiaille sipoolaisille (vuosina 1947−1951 syntyneet) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Samalla ajanvaraus avataan uutena myös 16−17-vuotiaille (vuosina 2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta), joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1). Molemmat uudet rokotusvuorossa olevat ryhmät saavat Pfizer-Biontechin rokotetta. Ikääntyneen vuorolla rokotettavalle omaishoitajalle annettava rokotevalmiste riippuu hänen omasta iästään.

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15. Huomioithan, että puhelinajanvarauksessa on ollut ruuhkaa viime aikoina. Varaathan ajan verkkopalvelussa, jos se vain on mahdollista.

Rokotusvuorosta ei lähetetä erillistä omaa kutsukirjettä postitse 70−74-vuotiaille sipoolaisille tai 16−17-vuotiaille riskiryhmäläisille. He voivat itse varata aikoja sitä mukaan, kun niitä on ajanvarauksessa tarjolla.

Aikoja rokotuksiin voivat varata myös ne ryhmät, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

  • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sipoolaiset (vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  • 16−69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 1952-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta)

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Noin 12 prosenttia sipoolaisista on saanut rokoteannoksen

Yli 80-vuotiaista sipoolaisista noin 170 on yhä rokottamatta. 85 prosenttia yli 80-vuotiaista sipoolaisista on siis jo saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen. Ikäryhmään 75−79 kuuluvista rokottamatta on noin 300 sipoolaista. Tästä ikäryhmästä siis noin 65 prosenttia on jo saanut ensimmäisen pistoksen. Sairautensa tai terveydentilansa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvista 16−69-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen noin 60 prosenttia. Kaikkiaan sipoolaisista koronarokotteen on saanut noin 12 prosenttia.

-Kannustamme ottamaan tarjottavan rokotteen, silloin kun oma rokotusvuoro tulee. Mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella saadaan paras tulos koronatartuntojen ehkäisyssä, sanoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Linkit:

Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys
THL: Tietoa AstraZenecan Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL:n tiedote: Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä: AstraZenecan koronarokotteella voidaan rokottaa myös ikääntyneitä
HUS: AstraZenecan rokotteen ikäryhmämuutos ei aiheuta HUS-alueen rokotuksiin välittömiä muutoksia

 

Viimeksi muokattu 12.04.2021