Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 30−39-vuotiaille keskiviikkona 2.6. klo 12

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

– Olemme saaneet lisäeriä rokotetta ja niiden ansiosta voimme nyt avata ajanvarauksen suuremmalle ikäryhmälle kerralla. Pääsemme myös etenemään rokottamisessa aiemmin arvioitua nopeammin. Uutena koko HUS-alueen yhteisenä tavoitteena on, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat olisivat saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa kesäkuussa. Kuntiin tulevia rokote-eriä on luvattu tasata kuntien välillä, jotta tuetaan tämän tavoitteen saavuttamista, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

  • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
    Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
  • Kaikki 40−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1981 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat): Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
  • 30−39-vuotiaat (eli vuosina 1982-1991 syntyneet)
    Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja 2.6. klo 12 alkaen.
  • 16−39-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1982-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
    Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 39,7 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on saanut 9,3 prosenttia. Yli 80-vuotiaista jo yli 80 prosenttia on saanut myös tehosterokotteen. Ja myös 75-79-vuotiaista molemmat rokoteannokset on saanut jo yli 50 prosenttia.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.

Linkit:

Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa

 

Viimeksi muokattu 31.05.2021