Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 16−29-vuotiaille perjantaina 11.6. kello 10

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse  

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.  

 -Tavoitteena on, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat saavat ensimmäisen rokoteannoksen kesäkuun aikana. Nyt avattava ikäryhmä on laaja ja on todennäköistä, että varattavat ajat saattavat jossain vaiheessa tilapäisesti loppua kesken, mutta aikoja lisätään varattavaksi sitä mukaa kun rokotteiden saapumismäärät vahvistuvat. Jos siis aikoja ei ole juuri sillä hetkellä saatavissa, kun yrität tehdä varausta, kannattaa kokeilla uudelleen varausta parin päivän päästä. Puhelinpalvelun kautta varataan samoja aikoja kuin nettiajanvarauksessa, joten jos nettiajanvarauksessa aikoja ei ole, ei niitä ole myöskään puhelimitse saatavissa, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo. 

 Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. 

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:  

 • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti. 
 • Kaikki 30−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1991 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat): Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti. 
 • 16−29-vuotiaat
  (Vuosina 1992-2004 syntyneet perusterveet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta)
  Voivat varata aikoja perjantai 11.6. kello 10 alkaen.  
 • 16−29-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1992-2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti. 

 

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan 

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.  

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 45,4 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on saanut 11,7 prosenttia. Yli 80-vuotiaista jo yli 80 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset. Ja myös 75-79-vuotiaista molemmat rokoteannoksen on saanut jo 70 prosenttia. 

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.  

Useimmat voivat jo tulostaa rokotustodistuksen Omakannasta 

Rokotustodistukset tulevat sipoolaisille näkyviin Omakantaan noin viiden vuorokauden sisällä rokotuksesta. Sen jälkeen Omakannasta voi tulostaa tai ladata itselleen rokotustodistuksen.  

Rokotustodistuksen tulostaminen tai lataaminen on tullut vaiheittain mahdolliseksi kaikille rokotetuille viime viikkoina. On mahdollista, että joillakin yksittäisillä sipoolaisilla ei vielä näy rokotustiedot Omakannassa. Potilastietojärjestelmän toimittaja korjaa vielä tällaisia yksittäisiä puutteita sitä mukaa, kun ne tulevat tietoon. 

Linkit: 
Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa 

Viimeksi muokattu 08.06.2021