Koronarokotusten ajanvaraus avataan 12-15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville keskiviikkona 30.6.2021 kello 09

Ajanvarauksen voi tehdä joko itsepalveluna netissä tai puhelimitse

Pyydämme varaamaan ajan ensisijaisesti internetissä osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Mikäli ajan varaaminen netissä ei ole mahdollista, voi ajanvarauksen tehdä myös puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta. Rokottajan tulee olla vakuuttunut, että kaikkien huoltajien suostumus rokottamiselle on saatu. Suostumus voidaan pyytää myös kirjallisena. 

Nuoren henkilön huoltajan suostumus koronarokotuksen antamiseen voidaan todentaa alla olevaa lomaketta käyttäen:

Huoltajan suostumus nuoren henkilön koronarokottamiseen

Lataa lomake, tulosta ja täytä se sekä anna nuorelle mukaan koronarokotukseen.

12-15-vuotiaille annettava rokote on Biontech-Pfizerin Comirnaty, joka on ainoa koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneiden rokottamiseen. Euroopan komissio on 28.5. hyväksynyt Biontech-Pfizerin rokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12-15-vuotiaita. 

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. 

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan 

Uusia rokotusaikoja avautuu sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.  

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 80 prosenttia kaikista 45 vuotta täyttäneistä ja yli 70-vuotiaista lähes 90 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen. 

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta. Alustavaan aikatauluun päivitetään lisää tietoa arvioiduista rokotusten alkamisajankohdista sitä mukaa, kun saadaan tietoa saatavista rokotemääristä ja menossa olevien ryhmien varausaktiivisuudesta.  

Osa voi jo tulostaa rokotustodistuksen Omakannasta 

Rokotustodistukset tulevat sipoolaisille näkyviin Omakantaan vaiheittain. Osa rokotetuista voi jo tulostaa tai ladata itselleen rokotustodistuksen Omakannasta, mutta kaikilla rokotustiedot eivät ole vielä kunnossa Omakannassa.  

Potilastietojärjestelmän toimittaja muuttaa parhaillaan järjestelmän rokotustietoja koronarokotustodistuksen vaatimaan muotoon. Vähitellen rokotustodistuksen tulostaminen tai lataaminen tulee mahdolliseksi kaikille rokotetuille.  

Linkit: 
Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa
Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät – Infektiotaudit ja rokotukset – THL 

Viimeksi muokattu 29.06.2021