Koronarokotukset etenevät – Ajanvaraus on avattu Sipoossa 18−19-vuotiaille riskiryhmäläisille

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Huomioithan, että puhelinajanvarauksessa on ollut ruuhkaa viime aikoina. Varaathan ajan verkkopalvelussa, jos se vain on mahdollista.

Rokotusvuorosta ei lähetetä erillistä omaa kutsukirjettä postitse 18−19-vuotiaille, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. He voivat itse varata aikoja sitä mukaan, kun niitä on ajanvarauksessa tarjolla. Voit tarkistaa THL:n verkkosivuilta tästä linkistä, mitkä taustasairaudet ovat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille altistavia. Niitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä (aikuiset).

Aikoja rokotuksiin voivat varata myös ne ryhmät, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

  • Pfizer-Biontechin rokotteeseen: Tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sipoolaiset (vuonna 1946 syntyneet ja sitä vanhemmat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat.
  • AstraZenecan rokotteeseen: 18−69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 2002-1952 syntyneet ja vuonna 2003 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 18 vuotta)

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Koronarokotukset etenevät THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä tahtia, kun rokotteita saadaan käyttöön. Annettavaa rokotevalmistetta ei ole mahdollista valita itse. Kullekin ryhmälle tarjotaan vain sen valmistajan rokotetta, jota kyseiselle rokotusryhmälle suositellaan kansallisessa ohjeistuksessa.

AstraZenecan rokotetta suositellaan kansallisesti annettavaksi toistaiseksi vain alle 70-vuotiaille, koska sen tehosta sitä iäkkäämmille ei katsota olevan vielä riittävän paljon tutkimustietoa. Pfizer-Biontechin rokote-erät puolestaan kohdennetaan ikänsä vuoksi riskiryhmiin kuuluville tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Rokottaminen etenee portaittain vanhimmasta ikäluokasta alkaen.

Linkit:
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys
THL: Tietoa AstraZenecan Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta

 

Viimeksi muokattu 12.05.2021