Koronarokotukset etenevät – Ajanvaraus avataan kahdelle uudelle ikäryhmälle Sipoossa ensi viikolla

Molemmille uusille ikäryhmille avataan ajanvaraus koronarokotukseen maanantaina 22.2. kello 9.00. Sipoon kunta lähettää postitse henkilökohtaisen kutsun 75−79-vuotiaille senioreille, jossa kerrotaan oikeudesta rokotukseen ja miten ajanvaraus tehdään. Riskiryhmään kuuluville 60−64-vuotiaille ei lähetetä henkilökohtaista kutsua erikseen. Ajanvaraus on jo ennestään avoinna tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä 65−69-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Rokotusvuorossa Pfizer-Biontechin rokotteeseen:

  • Tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sipoolaiset (vuonna 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat: Rokottaminen käynnissä ja ajanvaraus avoinna.
  • 75−79-vuotiaat sipoolaiset (vuosina 1942-1946 syntyneet) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat: Rokottaminen alkaa ja ajanvaraus avautuu 22.2. klo 9.00.

Rokotusvuorossa AstraZenecan rokotteeseen:

  • 65−69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 1952-1956 syntyneet): Rokottaminen käynnissä ja ajanvaraus avoinna.
  • 60−64-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 1957-1961 syntyneet). Rokottaminen alkaa ja ajanvaraus avautuu 22.2. klo 9.00.

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto. Ajan voivat varata vain ne, jotka ovat rokotusvuorossa Sipoossa.

-Aikoja Sipoossa on toistaiseksi riittänyt hyvin varattavaksi. Niitä avataan ajanvaraukseen kullekin viikolle sen verran kuin saamme rokoteannoksia käyttöön Sipooseen, kertoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Voit tarkistaa tarkemmin THL:n verkkosivuilta tästä linkistä, mitkä taustasairaudet ovat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille altistavia. Niitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä (aikuiset).

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Koronarokotukset etenevät THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä tahtia, kun rokotteita saadaan käyttöön. Annettavaa rokotevalmistetta ei ole mahdollista valita itse. Kullekin ryhmälle tarjotaan vain sen valmistajan rokotetta, jota kyseiselle rokotusryhmälle suositellaan kansallisessa ohjeistuksessa.

AstraZenecan rokotetta suositellaan kansallisesti annettavaksi toistaiseksi vain alle 70-vuotiaille, koska sen tehosta sitä iäkkäämmille ei katsota olevan vielä riittävän paljon tutkimustietoa. Pfizer-Biontechin rokote-erät puolestaan kohdennetaan ikänsä vuoksi riskiryhmiin kuuluville tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Rokottaminen etenee portaittain vanhimmasta ikäluokasta alkaen.

Linkit:

Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys
THL: Tietoa AstraZenecan Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta

 

Viimeksi muokattu 12.05.2021