Koronarokotteiden välinen vähimmäisaika lyhenee Sipoossa 8 viikkoon ja ensimmäisen rokotteen voi saada aikaa varaamatta

THL:n mukaan kunnat voivat itse päättää rokoteannosten antamisten välisen vähimmäisajan lyhentämisestä, mikäli rokotteiden saatavuus mahdollistaa sen. 

Ensimmäisen rokoteannoksen saajat etusijalla 

Edellytyksenä on, että toisen rokoteannoksen antamisen aikaistaminen ei saa viivästyttää kenenkään ensimmäisen rokoteannoksen saamista. Jos kuitenkin rokoteannoksia ja -aikoja on riittävästi, ei ole estettä aikaistaa ensimmäistä mahdollista hetkeä toisen rokoteannoksen antamiselle.  

Ensimmäisen rokoteannoksen voi saada aikaa varaamatta 

Sipoossa järjestetään kaksi niin sanottua walk-in-rokotusvastaanottoa. Näille vastaanotoille voivat tulla aikaa varaamatta henkilöt, jotka eivät vielä ole saaneet yhtään rokoteannosta. Walk-in-vastaanotoille ei voi tulla hakemaan tehosterokoteannosta.  

Walk-in-vastaanotot järjestetään tiistaina 27.7. ja torstaina 29.7. kello 12–14 Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Tarkempi paikka on P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3. 

Walk-in-vastaanottojen myötä Sipoon kunta toivoo voivansa parantaa rokotekattavuutta erityisesti nuorten keskuudessa. Walk-in-vastaanottoon voivat tulla kaikki, jotka tällä hetkellä ovat rokotusvuorossa, eli vähintään 16-vuotiaat perusterveet sekä 12–15-vuotiaat, jotka terveydentilansa tai sairautensa johdosta kuuluvat riskiryhmään.  

Walk-in-vastaanottoa varten on ohjattu yksi kahden hengen tiimi rokotuksia antamaan. 

Ajanvaraukset ensisijaisesti netissä vahvalla tunnistautumisella 

Kuten tähänkin asti, suositellaan ajanvaraus tehtäväksi netissä puhelinruuhkien estämiseksi. 

Noudata ensisijaisesti varauksesi vahvistusviestissä tullutta linkkiä ja ohjetta muuttaaksesi jo varattua aikaa. Ajan voi muuttaa myös kirjautumalla HUS — Tervetuloa (vihta.com) . Ajan siirtämiseen vaaditaan varauksen yhteydessä lähetetty varausavain tai vahva tunnistautuminen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ajan aikaistaminen on mahdollista vain samaan rokotuspisteeseen, jonne alkuperäinen aika on varattuna. Mikäli vapaita aikoja ei kyseiseen rokotuspisteeseen ole saatavilla, voidaan rokotuspistettä vaihtaa ainoastaan puhelimitse aikaa siirtämällä. Tarkemmat ohjeet varauksen siirtämisestä löydät kunnan nettisivuilta.  

Mikäli ajanvarausta ei voida tehdä verkossa, voi ajan varata myös soittamalla numeroon 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15. 

Uusia aikoja avataan aina kerrallaan 1-2 viikon päähän

Uusia aikoja, joita voi käyttää esimerkiksi jo olemassa olevan rokotusajan aikaistamiseksi, avataan sitä mukaa kuin tietoa tulevista rokoteannostoimituksista saadaan. Tämä tieto mahdollistaa uusien aikojen avaamisen 1-2 viikon aikaikkunaan eteenpäin.

Rokoteaikojen varaaminen tai siirtäminen ei toisin sanoen ole mahdollista pidemälle tulevaisuuteen kuin 1-2 viikon päähän.

Linkit 

Etusivu – Koronarokotusaika.fi (ensimmäisen koronarokotusajan varaaminen) 

HUS — Tervetuloa (vihta.com) (koronarokotusajan vaihtaminen) 

Sipoon kunnan koronaviruksen teemasivut 

Oma Kanta-sivut 

Nuoren henkilön huoltajan suostumuslomake koronarokotteen antamiselle (pdf) 

Koronavirustaudin riskiryhmät 

Viimeksi muokattu 06.07.2022