Ikääntyneille runsaasti vapaita aikoja koronarokotuksiin lähiviikoille Sipoossa

Pfizer-Biontechin rokotetta on tulossa Sipooseen lähiviikkoina noin 450-580 annosta viikoittain, eli selvästi aiempaa enemmän. Tämän ansiosta rokotustahtia päästään nopeuttamaan ja aikoja on nyt runsaasti varattavissa rokotusvuorossa oleville ryhmille. Pfizer-Biontechin rokotetta annetaan Sipoossa tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä 16-17-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1). Ajanvaraus koronarokotuksiin on tällä hetkellä avoinna näille kahdelle ryhmälle.

AstraZenecasta odotetaan linjauksia

THL päätti keskeyttää AstraZenecan rokotteella rokottamisen tilapäisesti tämän viikon ajaksi Suomessa ja myös ajanvaraukset niille riskiryhmille, joita AstraZenecalla rokotetaan, on keskeytetty. Tälle viikolle varatut ajat peruttiin Sipoossa ja peruutuksista ilmoitettiin asiakkaille tekstiviestitse.

-Odotamme nyt, mitä THL linjaa AstraZenecan rokotteella rokottamisen jatkosta. Kun meillä on tietoa, olemme yhteydessä uudelleen niihin asiakkaisiin, joiden aika peruutettiin tilapäisen keskeytyksen takia, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko sanoo.

Sipoossa aika peruttiin noin 40 asiakkaalta keskeytyksen takia.

-Innokkuus varata aikoja AstraZenecan rokotteeseen ehti hieman laimentua jo aiemmin, eli sen jälkeen kun osa muista maista ilmoitti keskeyttävänsä rokotukset tällä rokotevalmisteella, Kokko kertoo.

Linkit:

Koronarokotusten ajanvaraus netissä: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja ajanvarauksesta sipoo.fi:ssä
THL:n tiedote 19.3: THL on päättänyt AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä

 

Viimeksi muokattu 12.04.2021