Ikääntyneiden hoivayksikössä Sateenkaaressa Sipoossa koronavirustartunta työntekijällä

Sairastuneen työntekijän tartunnan lähde on epäselvä, ja tästä syystä varotoimena koko henkilökunta testataan. Karanteenissa olevat asukkaat ovat karanteenissa omissa huoneissaan ja asukkaiden läheisille on tiedotettu asiasta. Myös karanteenissa olevat testataan karanteenikäytäntöjen mukaisesti.

Kaikki Sateenkaaren asukkaat ovat ehtineet saada ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen, ja myös työntekijöistä lähes kaikki on rokotettu kertaalleen. Työntekijät käyttävät työssään aina kasvomaskia Sateenkaaressa samoin kuin muissakin kunnan hoivayksiköissä.

Tilanteen takia Sateenkaaressa on otettu käyttöön tilapäinen vierailukielto, mikä tarkoittaa sitä, että osastolle ei pääse ollenkaan läheisiä vierailemaan. Vierailukiellon tarvetta arvioidaan uudelleen, kun altistuneiden karanteeniaika päättyy. Saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden asukkaiden omaisten vierailut pyritään mahdollistamaan tilannekohtaisesti myös vierailukiellon aikana, mutta tällöin vierailusta tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

 

Viimeksi muokattu 22.03.2021