HUS tiedottaa: Koronarokotusten vauhdittamiseen tarvitaan lisää rokottajia

Koronavirusrokotusten vauhdittaminen on nyt ensisijainen toimenpide epidemian hillitsemisessä. Jotta onnistumme tässä, meidän on tärkeää saada mahdollisimman moni rokotetuksi. Haluamme toteuttaa rokotukset nopeasti, kolmannet rokotukset mukaan lukien. Tarvitsemme tämän vuoksi lähiviikkoina runsaasti lisää rokottajia”, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

HUS ja Uudenmaan kunnat vetoavat sellaisiin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. ”Toivomme, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan, vaikka lyhyeksikin ajaksi”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä HUSista.

HUSilla ja alueen kunnilla on yhteinen näkemys siitä, että rajalliset terveydenhuollon resurssit tulee kohdentaa nimenomaan rokottamiseen.

”Testausmäärien lisäämisellä emme saa epidemiaa hallintaan. Testaaminen itsessään ei hillitse epidemiaa, ellei siihen kytkeydy tehokas tartunnanjäljitys. Yksittäisen tartunnansaaneen kontaktien jäljittäminen voi olla hyvinkin aikaa vievää. Resurssien käyttäminen rokottamiseen on huomattavasti tuottavampi keino hillitä epidemiaa”, sanoo Petäjä.

Kuka voi rokottaa?

Koronarokotteen saavat pistoksena antaa asetuksen mukaan lääkäri, hammaslääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Lue lisää THL:n sivuilta.

THL: Opiskelijoiden käyttö koronavirusrokotuksissa

Haluaisitko tulla rokottamaan – ota yhteyttä

  • Sipoo: Lähetä yhteystietosi osoitteeseen pernilla.eriksen@sipoo.fi tai maarika.metsatahti@sipoo.fi . Kerro viestissäsi, millaisia toiveita ja rajoituksia sinulla on työn aloittamisen, työn keston ja työaikojen suhteen. Rokotuspiste sijaitsee Nikkilässä.

 

 

Viimeksi muokattu 16.12.2021