HUS tiedottaa: Koronarokotusten nettiajanvaraus on avattu Uudenmaan asukkaille

Uudenmaan koronarokotusajanvarauspalvelu koostuu koronarokotusaika.fi -infosivustosta, jossa kerrotaan palvelusta ja ohjataan rokotusvuorossa olevat asukkaat ja sote-ammattilaiset käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen vahvaan tunnistautumiseen. Palvelun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen täytetään seulonta- ja esitietolomake, jolla varmistetaan, että henkilö kuuluu kyseisellä hetkellä rokotettavien ryhmään. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen ajanvarauksen. Samassa ajanvarauspalvelussa kuntien sote-ammattilaiset varaavat ajan asiakkaan puolesta esimerkiksi puhelinpalvelussa.

Alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Ajanvaraus toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.

Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä

Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain. Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunnissa noudatetaan yhteneväistä rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään esitykseen. Osa Uudenmaan kunnista aloittaa asukkaiden rokotukset tänä vuonna 80 vuotta täyttävistä ja vanhemmista, osa aloittaa rokotukset tänä vuonna 85 vuotta täyttävistä ja tätä vanhemmista. Ensimmäisessä vaiheessa rokotettavien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Koronarokotusaika.fi-sivustolle on koottu linkit kaikkien Uudenmaan kuntien koronarokotussivuille. Kuntien sivuilta löytyy tietoa siitä, ketkä ovat kyseisessä kunnassa rokotusvuorossa, kunnan rokotuspisteet sekä puhelinpalvelun yhteystiedot. Kunnat tiedottavat rokotuksista omissa kanavissaan ja useat kunnat lähettävät tietoa rokotusmahdollisuudesta myös kirjeitse.

Ajanvarausjärjestelmä otettiin aiemmin käyttöön sosiaali- ja terveydenhuollon ensimmäisessä vaiheessa rokotettavien ryhmien ajanvarauksiin.

Sipoossa 80 vuotta täyttäneiden rokotukset eivät ole vielä alkaneet

Sipoossa rokotetaan parhaillaan iäkkäiden palveluasumisyksiköiden asukkaita ja henkilökuntaa sekä 80 vuotta täyttäneitä kotihoidon asiakkaita. Koronavirusrokotuksista on avattu kunnan verkkosivuille oma sivu, josta voi seurata, mitkä ryhmät ovat rokotusvuorossa.

Kaikkien 80 vuotta täyttäneiden sipoolaisten ja sairautensa vuoksi vakavalle tautimuodolle alttiiden sipoolaisten rokotusten arvioidaan alustavasti alkavan helmikuussa. Tällä hetkellä he eivät voi vielä varata rokotusaikoja. Kun rokotukset etenevät ja Sipoossa päästään rokottamaan 80 vuotta täyttäneitä, tiedotetaan siitä näkyvästi ja iäkkäimmille lähetetään kutsu kirjeellä. Tällöin myös ajan pääsee varaamaan netissä koronarokotusaika.fi-palvelussa ja avataan mahdollisuus varata aika puhelimitse.  Ajan voivat varata koronarokotusaika.fi-palvelussa vain ne, jotka ovat rokotusvuorossa kussakin kunnassa.

 

 

Viimeksi muokattu 12.05.2021