80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sipoolaisten koronarokotukset laajenevat koko ikäryhmään

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto.

-Ajanvaraus on tarkoitettu rokotettavan kohderyhmän ajanvarauksia varten. Toivomme, ettei terveyskeskuksen numeroon soitettaisi muissa koronarokotteisiin liittyvissä kyselyissä tai oman rokotusvuoron tiedusteluissa, jotta linja ei ruuhkaannu. Aikatauluarvion oman rokotusryhmän vuorosta voi tarkistaa kunnan verkkosivuilta, sanoo sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko.

Koronarokotusten nettiajanvaraus on Uudenmaan yhteinen palvelu, jonka on tuottanut HUS. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen täytetään seulonta- ja esitietolomake, jolla varmistetaan, että henkilö kuuluu kyseisellä hetkellä rokotettavien ryhmään. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen ajanvaraukseen. Rokotuksia annetaan ajanvarauksella Sipoon rokotuspisteellä Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Ajan voi varata toisen aikuisen puolesta nettiajanvarauksessa ainoastaan, jos varaajalla on virallinen valtuutus kyseisen henkilön asioiden hoitamiseen. Suomi.fi-palvelussa voi antaa tai pyytää toiselle henkilölle valtuuden eli oikeuden asioida omasta puolesta.

-Aikoja on varattavissa rajallinen määrä. Avaamme aikoja nettiajanvaraukseen sen mukaan, kuinka paljon saamme rokotteita. Jos kaikki ajat on jo varattu täyteen, kannattaa ajanvarausta yrittää parin päivän päästä uudelleen. Saamme rokotteita tällä hetkellä Sipooseen noin 200 annosta viikoittain. Sen enempää rokotteita tai aikoja ei ole mahdollista antaa, Kokko kertoo.

Käytössä olevaan rokotteeseen kuuluu kaksi rokoteannosta. Aika varataan ensimmäiseen pistokseen. Toinen rokotuskerta on 12 viikon kuluttua ja siihen annetaan aika ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä.

Nyt rokotusvuorossa oleville 80 vuotta täyttäville sipoolaisille lähetetään kotiin postitse kirje, jossa kerrotaan rokotusvuoron alkamisesta ja ajanvarauksesta. Kirjeet postitetaan porrastetusti ikäryhmän iäkkäimmistä alkaen. Ensimmäisille kirjeet ovat tulossa todennäköisesti loppuviikosta. Tavoitteena on, että kirjeellä tavoitetaan ne ikäihmiset, jotka eivät syystä tai toisesta saa tietoa rokotusvuorostaan esimerkiksi verkkosivuilta, paikallismedian kautta tai tuttaviltaan.

Linkit:
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
80 vuotta täyttäville lähetetty kirje (pdf)

 

Viimeksi muokattu 12.04.2021