Tervetuloa!

Sipoon kunnan Oma asiointi -palvelussa voit asioida turvallisesti ympäri vuorokauden. Palvelussa voit antaa palautetta, kysyä kysymyksiä kunnalta, seurata asiointisi etenemistä, lähettää viestejä ja lukea saamiasi viestejä. Oman asioinnin käyttö edellyttää tunnistautumista.

Kehitämme Omaa asiointia jatkuvasti ja tarjoamme siellä uusia toiminnallisuuksia sinulle sitä mukaa kun ne valmistuvat. Vähitellen voit hoitaa yhä useamman asioinnin Oman asioinnin kautta helposti juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Neuvonta ja Oman asioinnin käytön tuki

Jos tarvitset tukea tai apua Oman asioinnin käyttöön, saat sitä asiakaspalvelupisteistämme SipooInfo Nikkilästä ja SipooInfo Söderkullasta niiden aukioloaikoina. Voit kysyä neuvoa Oman asioinnin käytöstä myös puhelimitse 09 2353 6000 tai chatissa. Tietoturvasyistä käytön tuessa ei nähdä soittajan, chattaajan, hakemuksen tai hakijan tietoja. SipooInfoissa on käytettävissä myös asiakastietokoneita, joita voit käyttää maksutta.

Eikö kirjautuminen onnistunut?

Suomi.fi-tunnistuksessa saattaa esiintyä lyhytaikaisia katkoja, jotka voivat tilapäisesti estää palvelun käytön. Yritä myöhemmin uudelleen. Tunnistautuminen kannattaa aina tehdä käyttäen kyseisen asiointipalvelun omalla sivulla olevaa kirjautumispainiketta, ei kirjanmerkkeihin tai selaimen historiatietoihin tallennetun osoitteen avulla.

Kokeile seuraavia yleisiä keinoja, kun tunnistautuminen palveluun epäonnistuu:

  • Tyhjennä selaimesi välimuisti ja kokeile palveluun kirjautumista uudelleen.
  • Kokeile palvelun käyttöä toisella selaimella.
  • Kokeile palvelun käyttöä toisella laitteella.

Myös käyttämäsi tietoturva-asetukset tai selaimen lisäosat voivat estää tunnistautumisen. Tunnistautuminen ei myöskään ole mahdollista sellaisilla vanhoilla laitteilla tai selainversioilla, joiden käytössä on tietoturvariskejä.

Miksi minun pitää tunnistautua?

Oma asiointi -palvelun käyttäminen edellyttää tunnistautumista. Tunnistautumista varten siirryt Suomi.fi-tunnistautumispalveluun. Tunnistauduttuasi pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla pääset takaisin verkkoasiointipalveluun Jatka palveluun -painikkeella.

Kun olet tunnistautunut, tiedämme, kuka olet ja voimme tarjota juuri sinun tarpeisiisi sopivia palveluita. Tunnistautuneena voit turvallisesti kertoa meille asiointia varten tarpeellisia tietojasi turvatun yhteyden kautta ja asiointisi tallentuvat Oma asiointi -palveluusi. Kun jätät meille yhteydenottopyynnön tunnistautuneena, voimme myös vastata sinulle suoraan juuri sinun kysymykseesi tai palautteeseesi.  Vaadimme tunnistautumista myös siksi, ettei kukaan muu voi esiintyä sinuna. Haluamme tehdä asioinnistasi Sipoon kunnan kanssa mahdollisimman turvallista ja sujuvaa.

Miksi kysytte sähköpostiosoitettani?

Lähetämme sinulle sähköpostiisi ilmoituksen Omaan asiointiisi saapuneista viesteistä. Näin saat aina tiedon, kun sinun kannattaa tulla käymään Oma asiointi -palvelussa. Ilmoitukset eivät sisällä henkilötietoja tai tietoja asioinneistasi.

Tietoturva ja tietosuoja

Oma asiointi -palvelun käyttäminen on turvallista. Kukaan ulkopuolinen ei näe asiointitietojasi, eikä viestejä, jotka lähetät Omassa asioinnissa. Huomaathan, että Sipoon kunta ei koskaan kysy käyttäjiltä pankkitunnuksia, salasanoja, luottokortin numeroa tai muita tunnisteita puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai muulla tavalla.

Jos käytät tietokonetta, joka on muidenkin käytössä (esimerkiksi SipooInfossa), poistu kaikista ohjelmista ja palveluista, ennen kuin lähdet pois koneelta. Tyhjennä myös selaimen välimuisti. Välimuisti tyhjennetään poistamalla koneelta väliaikaiset internet-tiedostot ja sivuhistoria. Ohjeet välimuistin ja sivuhistorian tyhjentämiseen löydät parhaiten käyttämäsi selaimen käyttöohjeista tai kirjoittamalla selaimen hakukenttään esimerkiksi ”selaushistorian tyhjennys”.

Kun olet asiakkaana Sipoon kunnan palveluissa tai muutoin asioit kunnan kanssa, keräämme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin se on tarpeellista asiasi hoitamiseksi. Henkilötietojen käsittelylle meillä on aina oikeusperuste. Tietojasi ei luovuteta eteenpäin muihin kuin lakisääteisiin velvoitteisiin perustuen. Sinulla on oikeus tietää, käsitelläänkö sinun henkilötietojasi vai ei, ja mitä henkilötietoja sinusta on tallennettu sekä vaatia tietojesi oikaisemista.

Oma asiointi -palvelun tietosuojaseloste

Verkkopalvelun käyttöehdot

1 Yleistä

Näitä käyttöehtoja (”Käyttöehdot”) sovelletaan Sipoon kunnan, Y-tunnus 0203533-8 asiakkailleen tarjoamiin internet-pohjaisiin verkkopalveluihin sipoo.fi-verkkopalvelussa (”Palvelu”). Palvelu tarjoaa käyttäjille (”Käyttäjä”) mahdollisuuden tallentaa Palveluun itseään koskevia tietoja ja aineistoja sekä tarkastella Sipoon kunnan ja sen yhteistyökumppanien ja muiden kolmansien osapuolten Palveluun tallentamia tietoja ja aineistoja.

Sipoon kunnalla on oikeus muuttaa näitä Käyttöehtoja ilmoittamalla tästä Käyttäjälle. Jatkamalla Palvelun käyttöä tällaisen ilmoituksen vastaanottamisen jälkeen, Käyttäjä hyväksyy muutetut käyttöehdot.

2 Pääsy Palveluun

Käyttäjän hyväksyttyä nämä Käyttöehdot, Sipoon kunta antaa Käyttäjälle rajoitetun oikeuden käyttää Palvelua henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Palvelun käytön edellyttämät päätelaitteet ja yhteydet (kuten yhteys matkaviestinverkkoon tai internetiin) eivät kuulu Sipoon kunnan palveluun. Käyttäjä vastaa tällaisten laitteiden tai yhteyksien hankkimisesta, ylläpidosta ja päivittämisestä ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Käyttäjä vastaa käyttämiensä laitteiden, ohjelmistojen ja tietoliikenneyhteyksien tietoturvallisuudesta.

3 Tunnistautuminen

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Käyttäjä vastaa pankkitunnustensa tai mobiilivarmenteensa säilytyksestä ja siitä, että kukaan muu kuin Käyttäjä ei voi kirjautua Palveluun Käyttäjän pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.

Asiakas sitoutuu aina kirjautumaan ulos Palvelusta, jossa hän asioi tunnistautuneena.

4 Hinnat

Palvelun käyttö on Käyttäjälle maksutonta.

5 Palveluun syötettävät tiedot

Palvelun tietyt osiot mahdollistavat tietojen syöttämisen Palveluun. Käyttäjä vastaa siitä, että hänen Palveluun syöttämänsä tiedot ovat virheettömiä ja asianmukaisia.

Palvelu voi sisältää yhteyksiä tai linkkejä Sipoon kunnan yhteistyökumppanien tai muiden kolmansien osapuolten omistamille tai operoimille sivuille ja sähköisiin palveluihin. Palvelu voi myös sisältää kolmansien osapuolten sisältöjä, tuotteita ja palveluita. Sipoon kunta ei ole vastuussa kolmansien osapuolten sisällöstä, linkeistä, tuotteista tai palveluista tai linkkien toimivuudesta.

6 Tietosuoja ja henkilötiedot

Sipoon kunta kerää Käyttäjältä hänen Palveluun syöttämiään henkilötietoja ja Palvelun käyttöä koskevia tietoja henkilörekisteriin (Sipoon kunnan asiakasrekisteri). Tietojen käsittelyyn, yksityisyyden sekä henkilötietojen suojaan sovelletaan Sipoon kunnan tietosuojaselostetta. Hyväksymällä nämä Käyttöehdot Käyttäjä vahvistaa, että on lukenut ja hyväksynyt käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

7 Immateriaalioikeudet

Immateriaalioikeudet Palveluun ja kaikkeen Palvelussa olevaan materiaaliin kuuluvat Sipoon kunnalle tai kolmannelle osapuolelle.

Käyttäjälle ei synny tai siirry mitään immateriaalioikeuksia Palvelun käytön kautta tai toimittamalla materiaalia Palveluun. Käyttäjän käyttöoikeus Palveluun rajoittuu henkilökohtaiseen käyttöön.

Käyttäjä vastaa näiden ehtojen, lainsäädännön, viranomaismääräysten tai hyvän tavan vastaisesta palvelun ja sen sisältämän aineiston käytöstä palveluntuottajille tai kolmannelle osapuolelle aiheutuneesta vahingosta. Tekijänoikeudellisesta korvausvelvollisuudesta säädetään tekijänoikeuslain 7 luvussa ja rikosoikeudellisesta rangaistusvastuusta tekijänoikeuslain 7 luvussa sekä rikoslain (39/1889) 49 luvussa.

8 Palvelun tuottaminen

Palvelu on Käyttäjän käytettävissä lähtökohtaisesti 24 tuntia vuorokaudessa.  Sipoon kunnalla on oikeus tuottaa Palvelu parhaaksi katsomallaan tavalla. Sipoon kunnalla on oikeus muuttaa Palvelua milloin vain ja mistä tahansa syystä ilman ennakkoilmoitusta. Sipoon kunta pyrkii kuitenkin ilmoittamaan olennaisista, Palvelun käyttöön merkittävästi vaikuttavista muutoksista kohtuullisessa ajassa etukäteen. Muutoksista ilmoittamiseksi katsotaan niistä ilmoittaminen Palvelun etusivulla.

Sipoon kunnalla on oikeus keskeyttää Palvelun käyttö osittain, kokonaan tai tietyn Käyttäjän osalta. Sipoon kunta pyrkii varmistamaan, että keskeytys on mahdollisimman lyhyt. Mikäli mahdollista, Sipoon kunta pyrkii ilmoittamaan kohtuullisessa ajassa etukäteen Palvelun käyttökatkoksista tai keskeytyksestä.

9 Sipoon kunnan vastuu

Sipoon kunta ylläpitää Palvelua ja tuottaa osittain Palvelun sisällön. Palvelu sisältää ja sen kautta on saavutettavissa myös Sipoon kunnan yhteistyökumppaneiden ja muiden kolmansien osapuolten tuottamaa sisältöä ja palveluita, joista vastaa kukin yhteistyökumppani tai muu kolmas osapuoli.

Sipoon kunta ei takaa, että Palvelu toimii ilman keskeytyksiä tai virheettä. Sipoon kunta ei ole vastuussa Palvelussa olevan tiedon tai muun materiaalin oikeellisuudesta, täsmällisyydestä, kattavuudesta tai luotettavuudesta eikä Palvelussa olevasta tai sen kautta toimitetusta sisällöstä tai muista tuotteiden tai palveluiden ominaisuuksista.

Sipoon kunta ei vastaa Palvelun käytöstä aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Palveluun toimitetun informaation muutoksista tai katoamisesta eikä Palvelun käytön keskeytyksistä tai häiriöistä.

10 Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Näihin käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Näistä käyttöehdoista aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sovinnollisesti. Mikäli sopimukseen ei päästä, asian ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Itä-Uudenmaan käräjäoikeus muissa kuin tekijänoikeutta koskevissa asioissa. Tekijänoikeusasioissa asian ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena markkinaoikeus.

11 Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää näihin käyttöehtoihin liittyen, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@sipoo.fi.

Verkkopalvelun käyttöehdot