Läkar- och skötardistansmottagning

En del av läkarnas och skötarnas mottagningar kan skötas som distansmottagning, om så önskarsoch om ärendet lämpar sig för att skötas på distans. Distansmottagningarna kan antingen vara videomottagningar via Microsoft Teams eller längre telefonmottagningar. Tiden bokas via tidsbeställningen. Du får en anslutningslänk till videomottagningen per e-post. Du behöver antingen en telefon eller en dator, som har mikrofon och kamera. Vänligen befinn dig på en plats utan distraktioner där du kan prata om konfidentiella ärenden under mottagningstiden. Om du har blivit ombedd att fylla i blanketter för förhandsuppgifter ber vi att du fyller i dem före distansmottagningen.

På distansmottagningen sköts de ärenden som mottagningstiden är reserverad för. Normal besöksavgift debiteras för distansmottagningen. Vänta i Teams-lobbyn om videomottagningen är försenad. Vänligen annullera din mottagningstid i god tid via tidsbeställningen om du får förhinder. Vi behandlar inte personuppgifter eller tidsbokningsärenden per e-post. Ta kontakt om du har frågor.

Fr.o.m. 1.1.2023 svarar Östra Nylands välfärdsområde för tjänsten

Från och med 1.1.2023 svarar Östra Nylands välfärdsområde för den här tjänsten. Du får all aktuell information gällande social- och hälsovårdstjänsterna på Östra Nylands välfärdsområdes webbplats ostranyland.fi från och med 1.1.2023.

Grundläggande information om social- och hälsovårdstjänsterna finns tills vidare på kommunens webbplats. Välfärdsområdets webbsidor byggs i vår ut med grundläggande information om tjänsterna.

Gör så här

Distansmottagningarna kan antingen vara videomottagningar via Microsoft Teams eller längre telefonmottagningar. Tiden bokas via tidsbeställningen. Du får en anslutningslänk till videomottagningen per e-post. Du behöver antingen en telefon eller en dator, som har mikrofon och kamera.