Dagcentral för äldre

Dagcentralen är i huvudsak avsedd för personer över 65 år som bor hemma och som önskar mera aktiviteter i vardagen. Dagens program är upplagt enligt kundernas önskemål och består av ett lämpligt antal aktiviteter för såväl kropp som själ, till exempel diskussioner, spel, utevistelse, dans, sång, bakning, kultur, konst och utfärder. Det är också möjligt att besöka motionssalen med valfri handledning.

Kunderna kan själva välja i vilka aktiviteter de vill delta. Under dagen är det också möjligt att sköta sina egna ärenden i byn, hälsa på gamla bekanta eller handarbeta. Gemensamma måltider är frukost, lunch och eftermiddagskaffe.

Fr.o.m. 1.1.2023 svarar Östra Nylands välfärdsområde för tjänsten

Från och med 1.1.2023 svarar Östra Nylands välfärdsområde för den här tjänsten. Du får all aktuell information gällande social- och hälsovårdstjänsterna på Östra Nylands välfärdsområdes webbplats ostranyland.fi från och med 1.1.2023.

Grundläggande information om social- och hälsovårdstjänsterna finns tills vidare på kommunens webbplats. Välfärdsområdets webbsidor byggs i vår ut med grundläggande information om tjänsterna.

Gör så här

Om du blev intresserad av dagcentralens verksamhet ta kontakt med personalen och kom och bekanta dig. Det första besöket är gratis, kostnaderna består endast av självriskandelen för en eventuell transport.